Prima pagină » Cultură » Oxford University Press a plasat pe coperta celei mai recente cărți lansate o cunoscută biserică fortificată din Sibiu

Oxford University Press a plasat pe coperta celei mai recente cărți lansate o cunoscută biserică fortificată din Sibiu

Oxford University Press a plasat pe coperta celei mai recente cărți lansate o cunoscută biserică fortificată din Sibiu

Una dintre cele mai cunoscute biserici fortificate din județul Sibiu a ajuns pe coperta ultimei cărți lansate de Oxford University Press. Considerată cea mai mare editură universitară din lume, Oxford University Press activează în cadrul unui departament separat al Universității Oxford, având 15 cadre universitare dedicate lucrului.

Pentru luna octombrie, Oxford University Press pregătește să scoată la tipar o ediție-manual dedicată cercetărilor istoriei medievale în Europa Centrală.

Surpriza vine de la decizia pe care au luat-o autorii ediției, de a ilustra cartea cu fotografia bisericii fortificată din satul Biertan.

Ce urmărește să redea The Oxford Handbook of Medieval Central Europe

Volumul The Oxford Handbook of Medieval Central Europe își propune să facă un rezumat al istoriei politice, sociale și culturale din Europa Centrală medievală, perioada cuprinsă între anii 800 și 1600.

În descrierea ediției se arată că această regiune a fost considerată mult timp „o zonă «uitată» a trecutului european. Cele 25 de capitole prezintă cercetări la zi despre principalele regate medievale ale regiunii – Ungaria, Polonia și Boemia – și interacțiunile lor dinamice cu zonele învecinate. De la Marea Baltică la Marea Adriatică, manualul include reflecții asupra concepțiilor și utilizărilor moderne ale tradițiilor medievale comune ale regiunii. Organizarea tematică a volumului dezvăluie cunoștințe rar comparate despre resursele medievale ale regiunii: popoarele și structurile sale de putere; viața socială și economia acesteia; religia și cultura sa; precum și imagini ale trecutului său”.

Volumul The Oxford Handbook of Medieval Central Europe vine structurat în patru părți: „Teritoriu, Oameni și Structurile de putere”, „Societate și Economie”, „Cultură și Religie” și „Imagini ale trecutului”. Există, de asemenea, și o introducere pe tema „Europa Centrală: percepții, definiții și comparații în context istoriografic”. În total, sunt 24 de articole semnate de cercetători din Germania, Marea Britanie, Austria, Ungaria și Polonia.

Se estimează că mult-așteptatul volum va vedea lumina tiparului în jurul datei de 19 octombrie, la un preț de 107,5 lire sterline/bucata. Cartea va avea 632 de pagini și poate fi comandată atât în format tipărit, cât și online.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și