Regizorul Andrei Chiriac, prezent în juriu la Festivalul Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România 2021
Festivalul Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România – Pentru Sănătatea Pământului are și anul acesta un juriu format de personalități importante din lumea cinematografiei. Regizorul Andrei Chiriac este unul dintre cei care vor aprecia filmele aflate în competiție.
Ecofest 2021 – din perioada 7-13 iunie, de la Craiova – va fi o ediție cu totul specială, atât din punct de vedere al surprizelor pregătite, cât și al numelor importante care apar în juriul pregătit să aleagă cele mai bune filme cu tematică ecologistă înscrise în secțiunea ”Competiție”.
Andrei Chiriac, regizorul mult dezbătutei trilogii “Egregora: Comoara pierdută” va face parte din juriul internațional al celei de-a IX-a ediție a festivalului, alături de nume sonore precum criticul de film și director de Festival, Alexander Grozev , regizorul și criticul de film Costel Safirman, actorul belgian Giuseppe Piccillo, criticul de film Bogdan Movileanu, Marina Roman, jurnalist și critic de artă și profesorul universitar, regizorul și realizatorul TV Dan Curean.
Andrei Chiriac a absolvit School of Visual Arts, New York – secția Regie de Film și Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția Regie de Film. A devenit cunoscut de la o vârstă fragedă, atunci când a început cariera de cascador atât în producții românești cât și străine. Însă nu s-a mulțumit doar cu atât și, în 2002, a intrat în lumea scenariștilor unde a realizat proiecte cinematografice cunoscute.
Ce producții au fost selectate pentru EcoFest2021
Programul Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST România – ”Pentru Sănătatea Pământului” este împărțit în două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă: ”Competiţie” şi ”Panorama”.
La prima secțiune, ”Competiție”, sunt incluse nouă pelicule:
- Kamchatka Bears / Ursii din Kamciatka – Rusia”,
- “Arica / Arica” – Suedia/Chile/Norvegia/Marea Britanie,
- “Ranger and / Pădurar și Leopard” – Iran, “La Lunga Strada Giala/ Lungul drum galben” – Italia,
- “Namuli / Muntele Namuli” – SUA, filmat in Mozambic,
- “Zhalanash – Emty Shore / Zhalanash – Maluri pustii” – Polonia,
- “Samuel in the clouds / Samuel, aproape de nori” – Belgia/Olanda/Bolivia,
- “Ode To Desolation / Poem din singurătate” – SUA
- “Down The Stream / Pe râu, în jos” – Vietnam.
Cea de-a doua secțiune, “Panorama”, oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, premiate la festivalurile internaționale de gen.
Proiecțiile alese pentru Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST România – ”Pentru Sănătatea Pământului”:
- “Tomorrowland/Lumea de dincolo de mâine” – SUA,
- “Mia and The White Lion /Mia și leul alb” – Franța,
- “Jurrasic World – Fallen Kingdom/ Jurrasic World – Un regat în ruina” – SUA,
- “The Lion King/Regele Leu” – SUA, “The Great Wall/Marele Zid” – SUA,
- “Dora and the Lost City of Gold/Dora în căutarea orașului secret”,
- “Arrival/Primul Contact” – SUA
- “Parcurile americane/ Road Trip 4 Nature” – Romania, filmat in SUA.
Festivalului Internațional de Film Ecologist ECO FEST România – „Pentru Sănătatea Pământului” este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană, cu sprijinul Ministerului Culturii și Ministerului Educației. Partener principal: Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal.