Prima pagină » Cultură » RELAXARE. Muzeul Antipa, luat cu asalt de vizitatori în ziua redeschiderii

RELAXARE. Muzeul Antipa, luat cu asalt de vizitatori în ziua redeschiderii

Vitatori la Muzeul Antipa, de 1 iunie / Sursa Facebook – Ligia Ben

Aproape 200 de copii și tineri, însoțiți de părinți sau bunici, au luat cu asalt Muzeul de Istorie Natură „Grigore Antipa” din Capitală luni, până la prânz, în ziua redeschiderii muzeului, ca urmare a relaxării măsurilor restrictive, moment care coincide cu Ziua Copilului.

„Ce cadou mai plăcut poate oferi Muzeul Antipa copiilor decât redeschiderea sa, pe data de 1 iunie? După lunga despărțire impusă de epidemia de coronavirus, Muzeul Antipa își deschide porțile cu ocazia zilei de 1 iunie, respectând toate măsurile pentru siguranța vizitatorilor”, sună anunțul făcut de responsabilii muzeului, cu câteva zile înainte de redeschidere.

„Pe cât de lungă ne-a fost aşteptarea, pe atât de mare bucuria revederii!”

Iar așteptările lor au fost cel puțin satisfăcute, pentru că, luni, în ziua deschiderii porților, aproape 120 de vizitatori trecuseră deja de triaj și se savurau exponatele, iar alte câteva zeci de persoane, de toate vârstele, așteptau la coadă, disciplinați, păstrând distanța decentă, în fața instituției de cultură din Piața Victoriei.

„Pe cât de lungă ne-a fost aşteptarea, pe atât de mare bucuria revederii!”, au scris repezentanții muzeului, într-o postare pe Facebook.

Programul de vizitare al Muzeului Antipa este de miercuri până duminică, între orele 11:00 şi 19:00 (ultimul vizitator intră la ora 18:00).

Coform responsabililor muzeului, vizitele sunt limitate la două ore şi intră numai cei care au mască de protecţie, au trecut prin triaj şi şi-au dezinfectat mâinile.

Potrivit regulilor anunțate, la expoziţia permanentă a muzeului nu vor fi disponibile sistemele de informare de tip touchscreen, audioghidurile şi nici zona pentru depozitarea bagajelor.

În plus, în perioada stării de alertă nu vor fi disponibile vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziţiei permanente; de asemenea nu se vor organiza evenimente cu participarea publicului, precum programe educaţionale, vernisaje, conferinţe publice sau lansări de carte.

Toate regulile privind funcționarea muzeelor, galeriilor de artă sau bibliotecilor, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță sanitară a activităților, sunt incluse în ordinul comun semnat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Până astăzi, 1 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate și externate.

 

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și