Prima pagină » Cultură » Scriitoarea Ioana Pârvulescu va citi în premieră pagini din jurnalul său, la Humanitas Cișmigiu

Scriitoarea Ioana Pârvulescu va citi în premieră pagini din jurnalul său, la Humanitas Cișmigiu

Scriitoarea Ioana Pârvulescu va citi în premieră pagini din jurnalul său, la Humanitas Cișmigiu
Ioana Pârvulescu va citi pagini din jurnalul său (1997 - 2014) și poeme din volumul "Cum continuă povestea" la Humanitas Cișmigiu.

Scriitoarea Ioana Pârvulescu va citi în premieră pagini din jurnalul său (1997 – 2014) și poeme din volumul „Cum continuă povestea”, joi, de la ora 18.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu din Capitală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Alături de autoare se vor afla scriitorul Mircea Cărtărescu și Lidia Bodea, directorul general al editurii Humanitas. Lectura și dezbaterea care va urma vor fi încheiate de o sesiune de autografe.

„Purtăm în noi mai multe vieți. Problema e pe care o actualizăm. Purtăm în noi mai multe cărți. Problema e pe care o actualizăm. Am ales-o, de data aceasta, pe cea de poezie. Un jurnal pe care l-am acumulat interior de-a lungul anilor și căruia acum i-a venit momentul: încercări primejdioase de a înțelege și prinde în vers lumea, cu mine cu tot în ea, pentru că poezia are acces la lucruri imposibil de exprimat în orice alte vorbe «pe-nțeles». Cred că în poezie se pot spune în cuvinte inocente lucruri mult mai dure decat în proză. Cum continuă povestea. E un semn de întrebare în titlu, care mă neliniștește încă. Se află aici o bună parte din viețile și din morțile mele”, a declarat Ioana Pârvulescu.

Ioana Pârvulescu predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din București. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal, iar la editura Humanitas a inițiat și coordonat colecția „Cartea de pe noptieră”. În 2013, Ioana Parvulescu a obținut premiul Uniunii Europene pentru literatură, se arată pe site-ul editurii Humanitas.

Printre volumele publicate se numără „Lenevind într-un ochi” (1990), „Alfabetul doamnelor” (1999), „Prejudecăți literare” (1999), „Întoarcere în Bucureștiul interbelic” (2003, ediția a doua, 2007), „În intimitatea secolului 19” (2005), „În Țara Miticilor” (2007, ediția a doua, adăugită, 2008), „Întoarcere în secolul 21” (2009), „Viața începe vineri” (2009), „Cartea întrebărilor” (2010), „Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale” (2011), „Viitorul începe luni” (2012). Romanul „Viața începe vineri” a apărut în 2011 în limba suedeză și este în curs de traducere în alte cinci limbi europene.

Autor

Citește și