Cum se realizează o rană artificială provocată de o împuşcătură într-un film? Ce înseamnă improvizaţia în teatru şi cum o putem exersa? Care sunt secretele une fotografii reuşite? Care a fost efectul revoluţiei digitale asupra naturii?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările ale căror răspunsuri s-au regăsit în atelierele realizate, marţi şi miercuri, la Festivalul Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România – ”Pentru Sănătatea Pământului”.
EcoFest 2021 este mai mult decât un festival de film ecologist. Marţi şi miercuri, sute de elevi din judeţul Dolj s-au întrecut în proiecte ecologiste pline de originalitate în “Zona liberă de indiferenţă”. Totodată, au fost susţinute o serie de workshop-uri care i-au fascinat pe cei prezenţi.
Make-up designerul Luiza Ionescu le-a arătat tinerilor cum se realizează din machiaj efectul unei găuri în cap provocată de o împuşcătură într-un film, a unei plăgi pe braţ şi cum se poate obţine o vânătaie artificială în doar câteva momente.
Actorul Mihai Barangă a vorbit despre teatru şi i-a implicat pe cei prezenți într-un exercițiu de improvizație, vorbire și mișcare scenică specifice artei actorului.
Miercuri, Bogdan Ionescu le-a dezvăluit tinerilor craioveni beneficiile pe care le-a adus naturii revoluţia digitală prin înlocuirea substanțelor și produselor toxice inflamabile cu biți și bytes.
Tot ieri, cei pasionaţi de fotografie au putut afla câteva dintre secretele acestei arte de la fotograful Vlad Manolache în cadrul unui workshop despre compoziţie şi viziune.
Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST România – ”Pentru Sănătatea Pământului” este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociaţia Inițiativa Ecologistă Europeană, cu sprijinul Ministerului Culturii, Ministerului Educației şi Consiliului Judeţean Dolj. Partener principal: Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local Municipal.