Prima pagină » Cultură » Teatrul Mic sărbătorește 50 de ani de existență cu un concert susținut de Nicu Alifantis și alte evenimente

Teatrul Mic sărbătorește 50 de ani de existență cu un concert susținut de Nicu Alifantis și alte evenimente

Teatrul Mic sărbătorește 50 de ani de existență cu un concert susținut de Nicu Alifantis și alte evenimente
Teatrul Mic din București sărbătorește, sâmbătă, 50 de ani de existență, cu un recital susținut de Nicu Alifantis.

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Teatrul Mic are propria sărbătoare. Astfel, sâmbătă, de la ora 20.00, va avea loc seara de gală „Teatrul Mic.50”, care va celebra cei 50 de ani de existență ai acestei instituții.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pentru invitați, gazdele au pregătit un program în care trecutul și prezentul se vor îmbina pentru a stârni nu doar emoție, ci și bucuria de a face parte din familia Teatrului Mic.

Spectacolul va începe din stradă. Clădirile fantomatice vor fi canavaua unor proiecții și a unui concept de light design care le va aduce la viață. Spiritul vechiului Sărindar îi va însoți pe cei care sunt așteptați pe covorul roșu la Teatrul Mic.

În sala de spectacole, directorul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, și reprezentanți ai Primăriei Generale vor deschide seara jubiliară.

Pentru a ilustra cât mai fidel istoria de 50 de ani a Teatrului Mic, în cadrul evenimentului va fi proiectat în premieră un documentar realizat special pentru acest eveniment de Televiziunea Română, care include mărturii filmate ale spectacolelor păstrate în Arhiva TVR.

Ultimul act al spectacolului aniversar va fi unul muzical: un recital susținut de Nicu Alifantis alături de trupa sa, „un cadou de suflet din partea unui artist al cărui destin profesional s-a pliat în repetate rânduri pe cel al Teatrul Mic”.

În 1914, la București s-a înființat un nou teatru, care a purtat numele actriței Maria Filotti. După cel de-Al Doilea Război Mondial, teatrul a devenit o instituție de stat și a purtat, pe rând, denumirile Studioul Actorului de Film „Constantin Nottara” și Teatrul pentru tineret și copii, după care a fost botezat în 1964 cu numele său actual și a intrat în familia teatrelor mici din Europa, potrivit site-ului instituției.

Teatrul Mic își face un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au avut, ulterior, strălucite cariere internaționale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Cătălina Buzoianu și Silviu Purcărete au lucrat pe această scenă mulți ani. Tot aici s-au lansat și o mulțime de mari actori, dintre care Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Valeria Seciu, Ștefan Iordache, Mitică Popescu.

Citește și