Turneul, care se desfășoară în perioada 23 iulie – 11 august, este rezultatul unui parteneriat pe termen lung între Teatrul Tăndărică și Teatrul Național pentru Copii din China și reprezintă o oportunitate de colaborare, pe termen lung, de prezentare a animației din România într-o zonă în care cultura românească pătrunde mai greu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Așadar, spectacolul „Muzicanții din Bremen” va avea trei reprezentații la Beijing, pe scena Teatrului Național pentru Copii din China, două reprezentații la Teatrul de Artă pentu Copii din Tianjin, două reprezentații la Teatrul de Artă pentru Copii din Jinan și trei reprezentații la Centrul pentru Copii și Femei din Chengdu.
De asemenea, în cadrul turneului, cu ocazia deschiderii oficiale a Institutului Cultural Român (ICR) din Beijing vor avea loc vernisajul expoziției „Călătoria lui Țăndărică” și un atelier de mânuire cu păpușile din „Muzicanții din Bremen”. Expoziția va reuni 50 de exponate, reprezentând diverse stiluri și metode de expresie artistică experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a Teatrului Țăndărică.
Această colaborare, menită să construiască un pod între două continente, este o continuare a protocolului încheiat în urmă cu trei ani între Teatrul de Animație Țăndărică, Guangzhou Performnace/Film Co Ltd și Teatrul Beilei, din Guangzhou, China. În cadrul acestui parteneriat, spectacolul „Alice în țara minunilor”, o producție a Teatrului Țăndărică, s-a jucat în Guangzhou, iar publicul din România a văzut spectacolul „Călătorie spre Soare Apune” al Teatrului Beilei. Dacă atunci coloana sonoră a spectacolului „Alice în țara minunilor” a fost înregistrată de studenți chinezi, de data aceasta textul în limba chineză al spectacolului „Muzicanții din Bremen” a fost dublat de actorii profesioniști ai Teatrului Național pentru Copii din China.