Prima pagină » Cultură » ”Triangle of Sadness”, filmul care a câștigat anul acesta Palme d’Or la Cannes, din 11 noiembrie în cinematografe

”Triangle of Sadness”, filmul care a câștigat anul acesta Palme d’Or la Cannes, din 11 noiembrie în cinematografe

”Triangle of Sadness”, filmul care a câștigat anul acesta Palme d’Or la Cannes, din 11 noiembrie în cinematografe

”Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness,” o satiră despre ipocrizie, lăcomie și putere, în regia lui Ruben Östlund, autorul ”The Square” și ”Force Majeure”, va fi putea fi văzut în cinematografe din 11 noiembrie.

Un film cu influenceri, miliardari în jacuzzi și foarte multă șampanie, care a câștigat Palme d’Or la Cannes 2022, avându-i în distribuție pe Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean și Zlatko Burić.

Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

”Triangle of Sadness” este primul film al lui Ruben Östlund în limba engleză, care și-a găsit inspirația atât în experiențe personale, cum este campania la care a lucrat pentru un brand de fashion al unui prieten de-ai săi, precum și din poveștile din lumea modei, împărtășite de partenera sa de viață, fotograf.

Titlul filmului își are rădăcinile tot în industria modei, termenul de „triangle of sadness” referindu-se la ridul dintre sprâncene, de obicei corectabil cu botox, care în suedeză se numește „rid de necaz” și reprezintă rezultatul greutăților întâlnite în viață.

Filmat parțial în Grecia, pe insula Evia, și cu câteva exterioare turnate pe Christina O, vechiul yacht al lui Onassis, unde în anii ‘60 și ‘70 s-au peridat oameni puternici și faimoși precum Winston Churchill, Triangle of Sadness vorbește despre roluri și clase sociale, despre frumusețe ca monedă de schimb și despre inegalitatea de gen.

„Treaba cu Östlund este că te face să râzi, dar te pune și pe gânduri. Este o precizie meticuloasă în felul în care construiește și execută scenele (…) Indiferent ce subiect tratează, suntem obligați să vedem lumea dintr-un punct de vedere diferit”, spune Peter Debruge, Variety.

”Triunghiul tristeții / Triangle of Sadness” va avea premiera în cinematografe din 11 noiembrie și este distribuit de Independența Film.

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film Evreiesc: Între 15 și 21 noiembrie, filme, concerte și expoziții în premieră la București

„Metronom”, distins anul acesta la Cannes cu Premiul pentru regie al secțiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie

Documentarul „Al cui câine sunt?”, scris și regizat de Róbert Lakatos, din 4 noiembrie în cinematografe

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și