Suzana Fântânariu, artistă și cadru universitar, cu un impresionant palmares expozițional și recompensată de entități importante din țară și străinătate pentru activitatea sa, a revenit la București după 12 ani cu o expoziție bogată în lucrări recente, pentru care a făcut uz de diverse tehnici.
Îndrăgostită de desen, Suzana Fântânariu a experimentat de-a lungul carierei, fără a alege vreun stil în detrimentul altuia. Au fost etape, după cum mărturisește în interviul acordat curatorial.ro la vernisajul „Sic Transit”.
Expoziția, care ocupă întreg parterul Muzeului Național al Literaturii Române, este împărțită în două segmente, desen și tehnică mixtă, lucrări însoțite ici-colo de poezii scrise de artistă. Curatoarea Cristina Simion a ales ca pentru aceasta să apeleze la un artist mai tânăr, Andrei Cozlac, care a realizat o instalație pornind de la lucrările celei supranumite „doamna gravurii contemporane românești”.
Artistă de renume european, Suzana Fântânariu (n. 15 septembrie 1947, Baia/ Suceava) a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Ioan Andreescu” Cluj-Napoca (1968 – 1974). În 1985, a primit o bursă de studii la Roma. Este profesor universitar doctor la Facultatea de Arte de la Universitatea de Vest Timişoara și membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
De-a lungul carierei a avut mai mult de 60 de expoziții în țară și în străinătate. A participat la bienale şi trienale internaţionale de gravură, unde a fost recompensată cu numeroase premii.
Citește continuarea pe Curatorial.ro.