Olimpiu Bandalac, despre „Orele…” cu Nemescu, arta de după ’90, licitații și provocarea obținerii unei finanțări de la stat
Artistul vizual Olimpiu Bandalac, care expune o complexă instalație multimedia, „Orele…”, la galeria bucureșteană Scemtovici & Benowitz, vorbește într-un interviu acordat curatorial.ro despre parcursul său artistic, despre lucrările realizate de-a lungul a trei decenii, unele expuse acum în premieră, despre colaborarea cu reputatul compozitor Octavian Nemescu, despre arta și piața românească de artă de după 1990, regretul de a-și oferi lucrări în licitație și provocarea pe care o presupune obținerea finanțării de la stat pentru unele proiecte.
Olimpiu Bandalac (n. 1955) este creator complex, un reper al postmodernismului cultural local, perioadă pe care o asimilează și depășește. Artistul operează cu „trecut-prezentul” atât la nivelul ideii, cât și al construcției operei de artă. Deși încadrat cronologic în generația optzeciștilor, arta lui e atemporală și situată în afara tendințelor.
Activează în domeniul artistic din 1978, iar zonele de interes sunt desen, pictură, obiect, instalație, film de animație, video, performance. Trăiește și lucrează în București.
Citește continuarea pe Curatorial.ro.