Prima pagină » Dezvăluiri » Cum a împărțit judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran dreptatea, deși era… bolnav psihic din anul 2016

Cum a împărțit judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran dreptatea, deși era… bolnav psihic din anul 2016

Cum a împărțit judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran dreptatea, deși era... bolnav psihic din anul 2016

Din dorința de a stopa dezvăluirile privind implicarea tatălui său în acte de corupție, Alexandru Ion-Tudoran – fiul controversatului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran – a făcut publică o informație-bombă. Magistratul ar fi, de fapt, bolnav psihic încă din 2016.

Potrivit national.ro, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a beneficiat de consult medical de specialitate, iar din octombrie 2016 a început să se trateze cu medicamentul Sermion, medicament destinat afecţiunilor degenerative asociate demenţei.

„Tatal meu este bolnav de mai mult timp. Și cu toate acestea a slujit Justiția. Nimeni nu a știut nimic despre debutul bolii sale…. Ați fi putut afla că medicul nostru, doamna Enea Ina Svetlana, căreia nu putem să îi mulțumim suficient, i-a prescris tatălui meu medicamentul SERMION încă din data de 13.10.2016”, se arată în somația transmisă de Alexandru Ion-Tudoran. Mai mult, acesta susține că judecătorul Ion-Tudoran nu și-ar fi inventat bolile pentru a scăpa de anchetele derulate de SIIJ împotriva sa, ci că afecțiunile psihiatrice i-ar fi fost agravate pe fondul diabetului tip II pe care îl tratează din anul 2015. „Sper, totuși, să țineți cont de faptul că medicii i-au descoperit încă din anul 2016 afecțiuni cerebrovasculare. Suprapuse peste diabetul zaharat tip II, aceste afecțiuni au lăsat urme și datorită consumului nervos al profesiei de judecător”, susține Alexandru Ion-Tudoran, potrivit sursei citate.

Judecătorul în materie penală Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a profesat nestigherit

Dincolo de fragilitatea conținutului somației, se constată – așadar – că judecătorul în materie penală Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a profesat nestigherit, cu toate că era bolnav psihic și beneficia (din data de 13.10.2016) de prescrieri medicale cu Sermion, medicament puternic destinat demenței.

Conform Autorității Naționale a Medicamentului (ANM), Sermion este prescris pentru tratarea afecţiunilor caracterizate prin deteriorarea funcţiei cognitive asociate demenţei vasculare (demenţă multiinfarct), afecţiunilor degenerative asociate demenţei (demenţă senilă şi presenilă de tip Alzheimer, demenţă Parkinson).

„Nici vorbă că acum s-ar preface tatăl meu bolnav. Dovadă stau toate aceste prescrieri (din 2 noiembrie 2015 tatal meu a trecut peste diabet numai cu Diaprel și Siofor). Și nu i-a fost ușor să lupte apoi și cu afectiunile generate de deteriorarea functiei cognitive. Spuneți ca fuge de raspundere? Să încercați să fiți voi altfel luând în fiecare zi un pumn de pastile (Sermion, Trittico, Pramistar, Quetiapina, Cipralex, Mizarten, Coaxil, etc) și să spuneți că este usor să învingi demența”, mai scrie fiul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi trebuit să treacă de filtrul Comisiei pentru examinarea medicală a judecătorilor

În plus, starea de sănătate a judecătorului numit să împartă dreptatea la Curtea de Apel București a fost afectată din 2015 și de complicațiile generate de diabetul tip II. Deși există din anul 2007 cadrul legal – Ordinul comun 1178C/2007 al Ministerului Justiției și al Ministerului Sănătății – ce îl obliga pe judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran să treacă de filtrul Comisiei pentru examinarea medicală a judecătorilor, procurorilor, magistraților asistenți și personalului asimilat acestora, acest lucru nu s-a întâmplat.

Iar la nivelul Curții de Apel București – Secția I Penală a fost lăsat să judece oameni, să schimbe destine și să hotărască cine intră sau nu în puscărie un… Ion-Tudoran bolnav psihic.

Conform Anexei 3 a Ordinului 1178C/2007, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-ar fi încadrat – fără nici o rezervă – la situația prevăzută în cazul bolilor grave de nutriție: afecțiune de diabet zaharat de maturitate controlat prin dietă și antidiabetice orale cu complicații oftalmologice, neurologice, cardiovasculare și renale importante. Și, imediat, ar fi trebuit declarat inapt și trimis acasă.

Autor