Prima pagină » Dezvăluiri » EXCLUSIV| Ce au dezvăluit analizele toxicologice în cazul morții Danielei Niță, patroana firmei care a pus artificiile în Clubul Colectiv

EXCLUSIV| Ce au dezvăluit analizele toxicologice în cazul morții Danielei Niță, patroana firmei care a pus artificiile în Clubul Colectiv

EXCLUSIV| Ce au dezvăluit analizele toxicologice în cazul morții Danielei Niță, patroana firmei care a pus artificiile în Clubul Colectiv

Medicii legiști au stabilit că Daniela Niță, patroana firmei care instalase artificiile în Clubul Colectiv, nu consumase substanțe care ar fi putut să-i provoace decesul, în luna august 2021. Surse din Institutul Național de Medicină Legală (INML) au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că examenul toxicologic a relevat că aceasta nu a consumat droguri, alcool sau alte substanțe letale.

În urma rezultatului negativ al examenului toxicologic, dosarul de moarte suspectă a fost clasat.

Daniela Niță, care avea 44 de ani, a fost găsită decedată în casă, pe 16 august 2021, de o femeie care avea cheile apartamentului, după ce o persoană apropiată a anunțat că aceasta nu răspunde la telefon.

Surse judiciare declarau atunci pentru Gândul că, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists era decedată de două zile, la momentul la care a fost găsită în casă.

Ce pedeapsă primise Danielă Niță în dosarul Colectiv

Autopsia Danielei Niță a fost făcută la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în prezența criminaliștilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. Aceasta ar fi decedat în urma unui infarct, deşi nu avea antecedente medicale.

Daniela Niță împlinise 44 de ani pe 11 august și primise la Tribunalul București, în dosarul Colectiv, cea mai mare pedeapsă: 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Sentinţa definitivă în dosarul Colectiv, amânată

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Colectiv pentru 3 martie. La ultimul termen, procurorii au cerut pedepse maxime pentru inculpaţii din dosar, în raport de acuzațiile care le sunt aduse.

Pe de altă parte, instanţa a decis menţinerea sechestrelor pe bunurile unora dintre inculpaţi.

Astfel, judecătorii au decis menţinerea sechestrelor dispuse de DNA asupra unor bunuri ale fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, ale funcționarei Aurelia Iofciu, precum și ale patronilor Clubului Colectiv, ale firmei de artificii şi ale celor pompierilor acuzați.

În dosar sunt judecaţi Cristian Popescu Piedone (fost primar al Sectorului 4 şi actual edil al Sectorului 5) patronii clubului (Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu), SC Colectiv Club SRL, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL (firma de artificii), patronul firmei de artificii, Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise, pompierii Antonia Radu şi George Petrică Matei şi două foste angajate ale primăriei, Aurelia Iofciu şi Larisa Ganea.

În primă instanţă, în decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea patronilor clubului la câte 11 ani şi 8 luni de detenţie, în timp ce pentru fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, actualul edil al Sectorului 5, a stabilit o sentinţă de 8 ani și șase luni de închisoare.

Pirotehniştii au primit condamnări de 9 ani şi 8 luni, respectiv 10 ani de detenţie, iar pompierii care nu au dispus măsuri în urma controalelor, câte 9 ani şi 2 luni.

La ultimul termen, procurorii au cerut daune morale pentru supravieţuitori şi familiile celor decedaţi.

În urma incendiului care a avut loc pe 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv, au murit 65 de tineri.


Citește și

Mărturiile comisarului care a strâns probele din cenușa de la Colectiv: „Nu văzusem niciodată atâtea cadavre la un loc. Pe ecranul telefoanelor vedeai cum sună mama, tata”

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în Colectiv, despre amânarea pronunțării definitive a sentinței: „Statul nu poate fi condamnat, s-ar crea un precedent împotriva lui”

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și ... vezi toate articolele