Prima pagină » Dezvăluiri » EXCLUSIV. Rețeaua temutului ”Rechinul” era o ”fabrică” de bani: numai o singură echipă producea până la 100.000 $ săptămânal! Românul deține o avere colosală: cartiere rezidențiale și conturi faraonice rezultate din clonări de carduri și trafic de imigranți

EXCLUSIV. Rețeaua temutului ”Rechinul” era o ”fabrică” de bani: numai o singură echipă producea până la 100.000 $ săptămânal! Românul deține o avere colosală: cartiere rezidențiale și conturi faraonice rezultate din clonări de carduri și trafic de imigranți

EXCLUSIV. Rețeaua temutului ”Rechinul” era o ”fabrică” de bani: numai o singură echipă producea până la 100.000 $ săptămânal! Românul deține o avere colosală: cartiere rezidențiale și conturi faraonice rezultate din clonări de carduri și trafic de imigranți

Aflat în Mexic, românul Florian Tudor (poreclit ”Rechinul”), cel care a pus pe jar serviciile de informații din America, transmite prin intermediul avocaților săi că dorește să dea declarații online în fața judecătorilor de la București. DIICOT a deschis un dosar de urmărire penală care cuprinde nu mai puțin de 25 de volume și solicită arestarea acestuia pentru o serie lungă de infracțiuni.

Numai că drumul din Mexic și până în România pare a deveni din ce în ce mai lung, dacă se poate spune așa, iar ”Rechinul” din Cancun se află, încă, în libertate. GÂNDUL.RO a prezentat informații senzaționale, ÎN EXCLUSIVITATE, din referatul de arestare întocmit de procurori, Florian Tudor fiind acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, instigare la șantaj și, mai mult, instigare la tentativă de omor.

Rețeaua infracțională pe care o coordonează l-ar fi ajutat – susțin anchetatorii – să realizeze o avere de peste 1,2 miliarde de dolari! El ar deține multiple proprietăți și conturi bancare faraonice. Banii ar fi rezultat din activități de clonare de carduri, din trafic de imigranți, dar și din… infracțiuni comise cu violență.

Potrivit martorilor audiați în acest dosar, ”Rechinul” ar fi ordonat asasinarea unui ”locotenent” al său – filmul asasinatului AICI – după ce respectivul nu s-a mai supus ordinelor șefului, refuzând chiar să părăsească Mexicul pentru a reveni în România, așa cum i se ceruse. Dar, așa cum au declarat martorii, ”Rechinul” este lipsit de scrupule și, dacă are grijă să își ajute colaboratorii care îl ascultă orbește, nu ”uită și nu iartă” atunci când este vorba despre ”trădare”.

”În cursul anului 2018, în contextul neînțelegerilor apărute între inculpatul Tudor Florian și unul din membrii grupării, a fost ucisă victima Marcu Constantin Sorinel, după ce anterior asupra acesteia au fost exercitate acte de violență de către membrii grupării.

Recurgerea la actele de violență este justificată din perspectiva profitului însemnat obținut de gruparea infracțională și prejudiciile ce îi pot fi produse în contextul nesupunerii membrilor grupării sau în contextul în care activitățile infracționale sunt periclitate”

DIICOT

250.000 de euro transferați din Mexic la… Craiova, iar DIICOT primește o sesizare-surpriză

GÂNDUL.RO prezintă acum, ÎN EXCLUSIVITATE, alte informații-bombă din dosarul ”Rechinului”. La începutul lunii septembrie 2016, DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a primit o sesizare din partea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Conform informațiilor transmise, o grupare interlopă primise – în perioada iunie august 2012 -, prin sistemul serviciului de transfer rapid de numerar Western Union, suma de 250.000 de euro, transferată din Mexic în Craiova. Exista suspiciunea că banii proveneau din activități de skimming (n.red. – activitatea ilegală prin care o persoană obţine în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a unui card bancar) și retrageri frauduloase de numerar de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și Mexic.

În luna iulie a anului 2017 a fost deschis un dosar penal, după ce BCCO – Ploiești Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – începând cu anul 2012 – ”mai multe persoane domiciliate în București și județele Prahova și Dolj au constituit o grupare de crimă organizată ce avea ca scop comiterea de infracțiuni cu mijloace de plată electronică și care acționa pe teritoriul României, SUA și Mexic”. A fost dispusă urmărirea penală cu privire la mai multe infracțiuni:

  • constituire a unui grup infracțional organizat
  • efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos
  • accesul ilegal la un sistem informatic
  • operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice
  • falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată
  • deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori
  • spălare a banilor

Gruparea de crimă organizată se ocupa și cu traficul de persoane, nu numai cu clonarea cardurilor

Cum o infracțiune atrage, de cele mai multe ori, o alta, gruparea al cărei lider este Florian Tudor și-a ”diversificat” activitatea, reușind să obțină profit apreciabil din traficul de persoane.

Practic, încă din anul 2012 s-a constatat că ”persoane de cetățenie română, originare din județul Dolj, se deplasau în Mexic, acolo unde erau cazate în Cancun, după care erau trecute în mod fraudulos în SUA”.

”Complexitatea activităților infracționale este generată de locul constituirii prezentei  grupări infracționale (Cancun, Mexic), de unde aceasta este și coordonată, precum și de locul  comiterii multiplelor infracțiuni, ce intră în scopul patrimonial al grupării (MEXIC, SUA, CANADA, INDIA și alte țări).  Cercetările efectuate de DIICOT au evidențiat, încă din anul 2012, existența mai multor grupări de crimă organizată, din mun. Craiova, ce acționau în vederea trecerii frauduloase, de către persoane de cetățenie română, a frontierei de stat dintre Mexic și SUA, scopul fiind introducerea în SUA a persoanelor de cetățenie Română”, se menționează în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT și prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, de GÂNDUL.RO.

În acest context, încă din 2013 fuseseră trimise în judecată mai multe persoane, iar anchetatorii au ”descifrat” și modalitatea prin care gruparea opera.

”Aceste fapte constau în  achiziționarea, prin intermediul unor agenții de turism cu sedii sau puncte de lucru pe raza municipiului Craiova, de bilete de avion cu destinația finală Cancun, Mexic, precum și rezervarea unor locuri de cazare, acțiuni ce erau urmate la scurt timp de intrarea, prin trecerea frauduloasă a frontierei, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”, se arată în rechizitoriu.

”Aproximativ din anul 2012, pe teritoriul României și Mexicului, dar și a altor state, acționează o grupare de crimă organizată formată din cetățeni români, coordonată din Mexic de inculpatul Tudor Florian zis „Rechinu”, „Mărin” sau „Nașu”, precum și din România, de lideri ai lumii interlope din mun. Craiova, scopul grupării infracționale fiind obținerea de sume de bani în urma comiterii de fraude prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice, trafic de migranți pe ruta România – Mexic – SUA, infracțiuni de șantaj și spălare de bani”

Extras din referatul de arestare întocmit de DIICOT

Într-un singur an, 1.661 de români au trecut sau au încercat să treacă, ilegal, din Mexic în SUA

În perioada aprilie-decembrie 2012, nu mai puțin de 785  de persoane cu cetățenie română au intrat în mod ilegal din Mexic în Statele Unite ale Americii, conform statisticii Serviciului American pentru Controlul Imigrației și Normelor Vamale (C.B.P.).

Cercetările au scos la iveală și faptul că, în perioada ianuarie – octombrie 2012, 876 de români ”au fost surprinși, ilegal, la frontiera dintre Statele Unite ale Americii și Mexic, conform datelor existente la nivelul Biroului Atașatului de Afaceri Interne la Washington”.

Clonarea cardurilor, șantajul, dar și traficul de persoane aduceau grupării de crimă organizată a ”Rechinului” profituri considerabile, iar banii – așa cum spun procurorii DIICOT – ”au fost și sunt investiți în bunuri imobile care sunt vândute sau închiriate, o parte din sumele de bani sunt ascunse, îngropate în curțile locuințelor membrilor grupării, iar o parte a sumelor de bani sunt transferate prin conturi bancare în Mexic”, obiectivul final fiind „albirea” banilor proveniți din activități de clonare a cardurilor.

”Astfel, banii obținuți în mod fraudulos sunt introduși în circuitul financiar legal, prin achiziționarea de terenuri, a unor autoturisme și ceasuri de lux, construirea de clădiri, ori sunt folosiți pentru capitalizarea unor societăți comerciale de tip ,,paravan”, localizate atât în Mexic, Brazilia, cât și în România, fiind folosite în acest scop persoane interpuse (cunoscuți sau rude)”, menționează referatul de arestare.

”Rechinul” îi menținea pe membrii grupării sale ”în stare de dependență”

Așa cum a reieșit în urma cercetărilor efectuate, ”Rechinul” este un ”șef” dur, impunându-și autoritatea prin toate mijloacele.

Mai mult decât atât, a reușit să își mențină supremația, ani de-a rândul, ținându-i pe ”subordonați” într-o stare de ”dependență”. Dar nu este vorba despre droguri și consum de droguri, ci de o altă ”idee” a ”Rechinului”, una care a funcționat ireproșabil.

Florian Tudor le permitea membrilor grupării – care reveneau în România – sau rudelor acestora să locuiască în case construite în județul Dolj, ”iar în măsura în care decideau să părăsească gruparea, locuințele erau eliberate și distribuite altor membri”.

”Inculpatul Tudor Florian este un cunoscut interlop care săvârșește infracțiuni atât pe teritoriul României, cât și în Mexic și SUA, ocupându-se cu clonarea de carduri bancare, trafic de droguri și trafic de persoane”

DIICOT

Legăturile cu avocați din Florida și ”circuitul” prin care ”Rechinul” a reușit să introducă români în SUA

Potrivit declarației unui martor-cheie, cu identitate protejată, în aceeași perioadă în care acționa în Mexic, prin intermediul unor avocați din Florida SUA, Tudor Florian, zis ,,Rechinul”, a reușit să introducă în SUA mai mulți cetățeni români, iar ”circuitul” a fost devoalat.

Mai întâi, ”Rechinul” aducea cetățeni români în Mexic, după care actele acestora erau trimise unor avocați din Florida. Respectivii întreprindeau toate demersurile legale pentru a obține ”acte prin care cetățenii români dobândeau calitatea sau vocația de azilant politic, pe motivul că sunt de etnie rromă și sunt persecutați în România, după care actele erau transmise de la avocați la o adresa din SUA unde locuiau români și aceștia trimiteau actele în Mexic”.

Aceste acte erau, ulterior, folosite pentru trecerea frontierei dintre Mexic și SUA, iar persoanele aduse în SUA de către Florian Tudor acționau la comanda sa, fiindu-le puse la dispoziție datele cardurilor bancare deja copiate, iar pe teritoriul SUA erau clonate cardurile și retrase sume de bani.

”De asemenea, persoanele aduse de inculpatul Tudor Florian, zis ,,RECHINUL” instalau pe ATM-urile din SUA sisteme de copiat datele de pe carduri”, spun procurorii DIICOT.

”Sumele de bani erau retrase din diverse țări, în funcție de cât de dezvoltată era țara, această împrejurare fiind luată în considerare pentru că permitea retragerea mai ușoară a sumelor de bani. Cardurile ce erau clonate sunt de două tipuri ce aveau denumirea unari, ce însemna carduri cu datele înscrise pe bandă magnetică și care erau mai ușor de copiat și puteau fi folosite în orice țară, iar cel de-al doilea tip de carduri avea denumirea doiari, ce însemna carduri cu datele înscrise pe un cip  și care erau mai greu de clonat și de utilizat pentru retragerea sumelor de bani”, se mai precizează în referatul de arestare.

”Potrivit probelor administrate, membrii grupării infracționale au organizat și activități de trecere frauduloasă a frontierei de stat, dintre Mexic și Statele Unite ale Americii, în special pentru cetățeni români care au solicitat azil în S.U.A., scopul fiind acela de a folosi aceste persoane pentru retragerea de sume de bani din ATM-uri, folosind datele cardurilor copiate în Mexic”

Extras din referatul de arestare întocmit de DIICOT

Tudor Florian, afaceri imobiliare în Craiova. Cartier rezidențial pe strada Ghiocelul

Martorul cu identitate protejată a mai declarat că ”El Tiburon” își desfășura activitatea infracțională, pe linia clonării cardurilor, prin intermediul mai multor echipe, iar membrii acestor echipe nu se cunoșteau între ei.

Același martor a susținut că ”are cunoștință de implicarea mai multor persoane, printre care  Ghiță Răzvan din Craiova, care avea rolul de a aduna banii ce sunt retrași din ATM – uri, folosind  carduri clonate, de către echipele de trăgători, precum și Poenaru Gabi – Alin ,care era bodyguardul inculpatului Tudor Florian, zis ,,RECHINUL” și care aducea oameni din România, oameni folosiți în echipele de trăgători cu cardurile clonate, precum și persoane care erau trimise mai departe în SUA pentru a retrage sume de bani”, se arată în referatul DIICOT.

Potrivit declarației Tudor Florian a investit banii obținuți în mod ilicit prin construirea/cumpărarea a unor imobile:

  • unul pe Calea București la intrare în Craiova
  • o casă pe care a cumpărat-o pentru părinții săi cu suma de 250.000 Euro, pe strada Ulmului
  • două blocuri gemene pe strada Severinului
  • construcția unui bloc în zona SIF Oltenia
  • un cartier rezidențial pe strada Ghiocelul

”Pentru buna desfășurare a activităților infracționale desfășurate în Mexic, precum și cele desfășurate în România, folosind sumele mari de bani pe care le-au obținut, membrii grupării infracționale au reușit să intre în contact cu funcționari (bancari, din primării sau polițiști) ce au rolul de a asigura protecția și buna desfășurare a activităților infracționale”

Extras din referatul DIICOT

Cum a devenit interlopul român ”om de afaceri” la Cancun și firma care… monta bancomate

Tudor Florian, zis „Rechinu”, a deținut în Cancun/Mexic – ”prin persoane interpuse (Tiugan Adrian – Constantin zis „Mufă”)”, spun procurorii DIICOT – o societate comercială cu numele ,,INTERCASH”, specializată în… ”achiziționarea și montarea de bancomate pe teritoriul acestui stat și asigurarea mentenanței acestora”.

Din acest moment, scenariul a intrat într-o altă fază. Profitând de posibilitatea controlării acestor aparate, membrii grupării coordonate de Tudor Florianau instalat sisteme de tip ,,skimming” pe aceste bancomate, în special pe raza localităților Cancun și Playa del Carmen, ”în vederea copierii datelor informatice conținute de cardurile introduse în acestea, în special de turiști străini, și ulterior utilizării lor în mod fraudulos, în scopul retragerii sumelor de bani conținute”.

Trebuie precizat că datele cardurilor compromise erau inscripționate pe carduri blank (”o parte provenite de la funcționari ai unor bănci din România”, precizează DIICOT) și păstrate o perioadă de aproximativ 3 luni, după care erau/sunt utilizate ”în vederea efectuării operațiunilor de retragere de numerar în mod fraudulos, pentru a nu atrage atenția asupra locațiilor de unde s-au efectuat accesările neautorizate în sistemele informatice”.

”În acest scop sunt formate echipe din câte doi – trei membri, persoane de cetățenie română, care se deplasează în diverse state precum S.U.A., India, Paraguay, sau țări din Uniunea Europeană unde, folosind cardurile clonate, extrag banii conținuți în conturile bancare aferente instrumentelor electronice de plată copiate. În acest context, o singură astfel de echipă obține săptămânal sume cuprinse între 50.000 – 100.000 USD”

DIICOT

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele