Începutul de an se materializează prin vești minunate despre băiețelul care a fost abandonat de mama lui, într-o pungă, chiar înainte de Crăciun, în fața unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Destinul, inițial potrivnic, se transformă, iată, într-unul care deschide cu totul alte perspective pentru bebeluș, acesta depășind perioada critică și fiind din ce în ce mai aproape de o adopție.
Copilul se află internat la secția ”Nou-născuți” a Spitalului Clinic de Urgență ”Marie Curie” din Capitală și, înainte de toate, potrivit informațiilor obținute ÎN EXCLUSIVITATE de GÂNDUL.RO, nu mai este conectat la aparate. Însă veștile bune nu se opresc aici, mai multe familii dorind să îl adopte pe micuț și să îi ofere o nouă viață.
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI ”Nou-născuți” de la Spitalul Marie Curie, a declarat pentru GÂNDUL.RO, ÎN EXCLUSIVITATE, că băiețelul este bine, acum, și a luat în greutate, nemaifiind conectat la aparate. Totodată, medicul mărturisește că încă așteaptă ca tatăl micuțului să apară și nu mai puțin de 15 familii ar dori să îl adopte.
”Băiețelul este bine, a luat în greutate de la 1,380 kg la 1,620 kg, și nu mai este pe aparatură. E un băiețel zdravăn, a rezistat. Acum avem 15 familii care sunt pretendente la adopția lui. Noi așteptam să apară tatăl, să vrea să îl vadă, dar nu a apărut încă”, spune medicul Cătălin Cîrstoveanu, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.
Într-un timp foarte scurt, de altfel, micuțul a devenit o adevărată vedetă Spitalului ”Marie Curie”, iar cel puțin patru persoane, inclusiv femeia care l-a găsit în fața blocului, s-au oferit să îl boteze.
Bebelușul a primit și două prenume în spital: Cristian – pentru că a venit pe lume în apropierea Crăciunului – și Ștefan, după medicul de gardă care i-a oferit primul ajutor atunci când a fost adus la spital. După ce a fost internat, micuțul s-a aflat sub permanentă supraveghere, dar medicul Cătălin Cîrstoveanu și-a manifestat speranța, în prima zi după Crăciun, că ”toate aceste agresiuni nu au însemnat nimic pentru viaţa lui”.
”A stat o anumită perioadă fără oxigen, fără să fie resuscitat, evident fără suport, a stat la rece şi a fost o perioadă în care a fost fără niciun fel de ajutor. Dar sperăm că toate aceste agresiuni nu au însemnat nimic pentru viaţa lui. Problema noastră este să vedem că tolerează şi nutriţia. Încă nu poate să tolereze vreo patru-cinci mililitri de lapte, este prea mult pentru el, deocamdată. O să scădem mai jos, mai puţin. Un mililitru, doi. Aş da o nutriţie doar ca să existe ceva în tubul digestiv, să vedem cum se comportă şi tubul digestiv în agresiunea pe care a avut-o, dar una peste alta starea lui este una mult îmbunătăţită şi suntem foarte bucuroşi de evoluţia lui Cristian Ştefan”, a declarat Cătălin Cîrstoveanu, pe 26 decembrie, la Digi 24.
Imediat după descoperirea bebelușului a fost demarată o anchetă și, în scurt timp, o femeie în vârstă de 27 de ani din Bucureşti a fost dusă la audieri și plasată, ulterior, sub control judiciar.
”În urma cercetărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, a fost identificată şi depistată şi condusă la audieri o femeie de 27 de ani, din Bucureşti”, a anunțat Poliția Capitalei.
Femeia care și-a abandonat copilul nou-născut în fața unui bloc din Capitală se numește Cristina, mai are trei copii și a crescut la un orfelinat. Locuiește la doar câțiva metri distanță locul unde și-a părăsit bebelușul, într-o pungă. Fără ca aceste amănunte să ofere circumstanțe atenuante gestului său halucinant și inexplicabil, Cristina nu a avut deloc o viață fericită. A crescut fără părinți, la o casă de copii. Locuiește în chirie la un bloc distanță de locul în care și-a abandonat bebelușul și lucra într-un supermarket aflat în zonă.
Tânăra se afla la chiar la locul de muncă atunci când a fost găsită de oamenii legii. “Spunea că nu e însărcinată. Am auzit că a mers la serviciu şi că se purta normal”, a povestit unul dintre vecinii săi.
Cea care a găsit bebelușul abandonat în fața blocului a precizat că o cunoștea pe Cristina, dar doar din vedere. ”O cunosc așa, din vedere, odată ce stăm aici aproape, bloc lângă bloc. Știu că stă cu chirie am înțeles. Am înțeles că mai are trei copii dați în plasament. Pe al patrulea l-am găsit eu. Am auzit că era la serviciu, dar nu știu cum s-a dus la serviciu. Nu îi era rău? Înseamnă că s-a simțit bine”, a declarat o vecină a femeii pentru stirileprotv.ro.
Bebelușul a fost descoperit într-o pungă, în faţa unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei, iar poliţişti din cadrul Secţiei 13, precum şi echipaj de prim-ajutor, s-au deplasat, imediat, la faţa locului. Copilul a fost preluat şi dus la spital pentru îngrijiri medicale.
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.
”În această seară, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată că în fața unui bloc din Sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou-născut. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 13, precum și echipaj de prim ajutor. Copilul a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei în vederea identificării mamei, precum și pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat, după descoperirea bebelușului.