Aventurile legendarului interlop Dan Mutu se mută, în acest al doilea episod, în centrul orașului, unde îl cunoaște pe Cezar Nichita, cel mai temut bătăuș al Bucureștiului anilor ’70 – ’80. Împreună cu Cezar și cu Gigi Marinescu, un interlop respectat, trecut atunci de prima tinerețe, Dan Mutu duce scandalurile la un alt nivel. Ajuns din nou în detenție, soarta îl pune față în față cu Nicolae Duduianu, cel care avea să rămână în istoria lumii interlope sub numele de Pian. Tot în istoria lumii interlope a rămas și bătaia dintre cei doi, din Penitenciarul Văcărești, descrisă pe larg de Dan Mutu, în EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.
Scăpat de la casa de corecție, adolescentul Dan Bara revine în cartierul de acasă, în Floreasca, acolo unde băieții mai mari erau obișnuiți să-l buzunărească și să-l trimită după țigări. Puștiul de atunci, care ajunsese la vârsta de 16 ani și care se „specializase” la corecție, știa foarte bine ce ”polițe” are de achitat.
După mai multe bătăi fulgerătoare, este recrutat dintr-un cămin cultural de Gigi Marinescu, un om al muncii care devenise faimos pentru scandalurile în care se implica în afara orelor de serviciu.
Așa a ajuns Dan Mutu să-l cunoască pe Cezar Nichita, ”regele pușcăriilor”, un individ extrem de agresiv, care ani la rând a dominat, prin violență, lumea interlopă de pe străzile Capitalei.
Împreună cu cei doi, Mutu a luat parte la o serie de bătăi, care mai de care mai sângeroase. Așa a ajuns din nou la închisoare, unde a avut un conflict cu Pian, care tocmai ajunsese la pușcăria Văcărești, împreună cu Cristofor Duduianu, după ce autoritățile vremii probaseră că cei doi erau hoți de cai.
Cu această ocazie, Dan Mutu l-a bătut pe Pian, care, în urma unei singure lovituri în barbă, a căzut ca ”electrocutat” și a și-a revenit doar după o injecție făcută de medicul pușcăriei.
Toate aceste evenimente, dar și multe altele sunt povestite, pe larg, în exclusivitate pentru Gândul, chiar către fostul lider interlop, în cel de-al doilea episod al documentarului „Dan Mutu, bătăușul legendar al Epocii de Aur”.
Gândul va publica vineri a treia parte a poveștii lui Dan Mutu, pe site-ul Gândul, pe Facebook și pe YouTube.