Prima pagină » Dezvăluiri » Numire-surpriză la Poșta Română. Este halucinant ce și-a trecut în CV reprezentantul USR, membru în CA al companiei: ”Studiu de fezabilitate și proiect de cultivare a canabisului” (DOCUMENT)

Numire-surpriză la Poșta Română. Este halucinant ce și-a trecut în CV reprezentantul USR, membru în CA al companiei: ”Studiu de fezabilitate și proiect de cultivare a canabisului” (DOCUMENT)

Numire-surpriză la Poșta Română. Este halucinant ce și-a trecut în CV reprezentantul USR, membru în CA al companiei: ”Studiu de fezabilitate și proiect de cultivare a canabisului” (DOCUMENT)

Compania Națională Poşta Română S.A. este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale. Se află în proprietatea statului român, reprezentat de  Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (care deține 93,52% din voturi în AGA) şi Fondul Proprietatea – societate pe acţiuni care funcţionează ca o societate de investiţii de tip închis (Fond de Investiţii Alternativ) pe durată nelimitată, listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu ianuarie 2011(6,48% de voturi în AGA).

Obiectul principal de activitate îl constituie ”administrarea, dezvoltarea, exploatarea serviciilor de poştă şi colaborarea cu organizaţii similare străine în realizarea acestor servicii pe plan international”, în conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 13/2013 aprobată prin Legea nr. 187/2013 privind serviciile poştale şi a licenţelor ori autorizaţiilor acordate.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei, C.N. Poşta Română S.A. este ”operatorul naţional în domeniul serviciilor poştale și furnizor unic de serviciu universal în orice punct de pe teritoriul României”, având aproape 25.000 de angajați și peste 5.500 de subunități poștale.

Vântul schimbării la Poșta Română: ”Cu majoritate de voturi…”

Bate un vânt de schimbare, iar GÂNDUL.RO prezintă o numire-surpriză la nivelul Consiliului de Administrație ale Poștei Române, hotărârea fiind luată pe data de 12 martie a acestui an, în urma Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Companiei.

Noul ”administrator provizoriu”, Stoian Mircea – reprezentant USR – nu are nicio legătură cu Poșta Română, însă se poate lăuda, printre altele, că a întocmit un studiu de fezabilitate și un proiect pentru cultivarea… canabisului în scopuri medicinale, oferind unui client străin consultanță în ceea ce privește vânzarea produsului finit în condițiile… limitărilor din România.

Sursele noastre ne-au transmis că, surprinzător, ”în poziția de administrator provizoriu a fost numit un delegat din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, reprezentat USR, și nu o persoană cu experiență din interiorul companiei, așa cum ar fi fost normal”.

Adunarea Generală a Acționarilor s-a întrunit în baza convocatorului din 8 martie, iar ședința a avut loc la sediul companiei, pe data de 12 martie, la ora 12.

Potrivit acestei hotărâri – articolul 1 -, ”cu majoritate de voturi, în baza votului prin corespondență”, s-a hotărât aprobarea numirii ca ”administrator provizoriu, pentru o durată de 4 (patru) luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice până la 6 (șase) luni, a domnului Stoian Mircea domiciliate în (…), cu data prezentei”.

Suplimentar, articolele 2, 3, 4 și 5 ale acestei Hotărâri semnate chiar de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Ciprian Sergiu Teleman – aduc precizări referitoare la remunerația pe care urmează să o primească noul administrator provizoriu Mircea Stoian (”indemnizație fixă lunară egală cu indemnizația membrilor Consiliului de Administrație în funcție anterior datei prezentei hotărâri”) și la forma contractului de muncă încheiat, directorul general al Poștei Române fiind mandatat să semneze contractul de mandat al noului administrator.

Hotărârea prin care Stoian Mircea este numit administrator provizoriu la Poșta Română

Mircea Stoian – economist, pilot, antrenor de tir sportiv și membru al Colegiului Național de Apărare

Trecând peste detaliile pur tehnice, ajungem, firește, la celebra întrebare ”Cine vă recomandă?” (Răspuns: ”Vocea și talentul meu”), dar și la CV-ul lui Mircea Stoian, postat pe site-ul Companiei Naționale Poșta Română SA.

Mircea Stoian, numit administrator provizoriu la Compania Națională Poșta Română, pentru o perioadă de 4 luni

Fost Director Executiv Operațiuni și Dezvoltare la Lypage Development SRL București (imobiliare), Mircea Stoian este economist, absolvent – în 1997 – al Universității Româno-Americană, Relații economice internaționale. Dar noul administrator provizoriu al Poștei Române este și pilot cu licență PPL (a urmat cursurile Școlii Naționale de Aviație București între 2003 și 2005), dar și antrenor de tir sportiv și, mai mult, membru al Colegiului Național de Apărare.

Extras din CV-ul postat de Stoian Mircea pe site-ul Poștei Române

Evident că nu există experiență în ceea ce privește activitatea Poștei Române, însă Mircea Stoian pare a fi un personaj care se poate adapta foarte bine oricărei activități, cu atât mai mult cu cât, așa cum menționează în CV, are ”claritate si acuratețe în comunicare”, știe să evalueze interlocutorul pentru a-și adapta comunicarea, este un ”ascultător activ”, acceptă și opiniile celorlalți, își poate adapta vocabularul în funcție de interlocutor, este empatic și respectuos, are capacități e lider, însă poate juca și în ”echipă”.

Studiu de fezabilitate și proiect de cultivare a canabisului, strategia pentru fabricarea și vânzarea produsului finit

Mircea Stoian ajunge, astfel, în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Poșta Română – pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii (”pentru motive temeinice”) la șase luni –, după ce deținut funcții de conducere în diferite firme, însă a avut o experiență benefice și din postura de consultant.

A fost consultant independent între iunie 2015 și octombrie 2015, în această calitate prestând… consultanță, firește, ceea ce i-a oferit satisfacții personale și profesionale suplimentare.

De pildă, Mircea Stoian a oferit servicii de consultanță în ceea ce privește servicii de remorcare și transport. A conceput și oferit micro-strategii pentru investitorii imobiliari și, nu în ultimul rând, a oferit consultanță pentru ca o firmă din România să își deschidă o sucursală în Ghana, totul pornind de la ”experiența personală din această țară”.

În astfel de condiții, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a delegate la Poșta Română un administrator provizoriu cu CV bogat, chiar dacă experiența legată de serviciile poștale oferite de companie este zero.

Cireașa de pe tort este reprezentată, halucinant chiar, tot de perioada în care Stoian Mircea a oferit consultanță din postura de consultant independent. Fiindcă, în același CV postat pe site-ul Poștei Române, apare și o altă ”realizare” de excepție, semn că oamenii doresc să se prezinte, prin Curriculum Vitae, până în cele mai mici amănunte.

”Am întocmit pentru un client străin un studiu de fezabilitate și un proiect de cultivare a canabisului în scopuri medicinale, precum și strategia pentru fabricarea și vânzarea produsului finit bazat pe constrângerile și limitările legale și fizice din România”, notează Mircea Stoian în CV-ul postat pe site-ul Poștei Române.

Extras din CV-ul lui Stoian Mircea, administrator provizoriu Poșta Română

Concedieri la Poșta Română, posturi propuse spre desființare: ”Vrem un aparat administrativ cât mai suplu”

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română – Horia Grigorescu – a declarat că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective, ”aceștia urmând să primească până la 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în companie”.

Până la 26 februarie 2021, toți șefii de direcții și departamente din Poșta Română au făcut o analiză în urma căreia au propus posturile care vor fi desființate, conform unei adrese interne semnate de directorul general, Horia Grigorescu.

”Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, s-a precizat în solicitarea transmisă șefilor de secții și de departamente din Compania Națională Poșta Română S.A.

”Vorbim despre oameni cu un venit mediu brut de aproximativ 5.500-6.000 de lei. Asta se transpune într-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salarială. Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022. Acolo unde există sau servicii care nu-și au rostul sau unde putem să eficientizăm activitatea puteam să vorbim inclusiv despre reducerea unor posturi de conducere. Vrem un aparat administrativ cât mai suplu”, a mai declarat directorul general al Poștei, potrivit Digi 24.

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele