Prima pagină » Dezvăluiri » ULTIMA ORĂ. Interlopul asasin arestat într-un dosar al DIICOT a obținut clemența Curții de Apel Ploiești! Instanța i-a acceptat cererea de a fi plasat în arest la domiciliu (EXCLUSIV)

ULTIMA ORĂ. Interlopul asasin arestat într-un dosar al DIICOT a obținut clemența Curții de Apel Ploiești! Instanța i-a acceptat cererea de a fi plasat în arest la domiciliu (EXCLUSIV)

ULTIMA ORĂ. Interlopul asasin arestat într-un dosar al DIICOT a obținut clemența Curții de Apel Ploiești! Instanța i-a acceptat cererea de a fi plasat în arest la domiciliu (EXCLUSIV)

Condamnat în trecut pentru uciderea cunoscutului cascador Florin Mărculescu și eliberat condiționat, interlopul asasin Gheorghe Cocoș a fost (re)arestat, la începutul lunii iulie, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Acesta viza destructurarea unui grup infracțional acuzat de un cumul de fapte: falsuri intelectuale, instigare la dare de mită, participație ilegală la un sistem informatic sau falsuri informatice. 

În exclusivitate, GÂNDUL.RO a prezentat informații obținute din surse de primă mână referitoare la Gheorghe Cocoș și la arestarea sa, întreaga afacere având legături cu dosarul lui Romeo Boenică despre care s-a scris AICI. 

”Începând cu jumătatea anului 2019, Cocoș a trimis bani aghiotanților lui Boenică într-o țară africană (n.red. – Congo) pentru a obține un permis de conducere fals. După ce i s-a fabricat permisul, s-a dus la Brigada Rutieră și a reușit – prin intermediari – să introducă datele în baza electronică a Poliției”, au transmis sursele GÂNDUL.RO.

După ce a stat doar un an în libertate, Gheorghe Cocoș și încă 7 complici au fost reținuți de procurorii DIICOT, iar o instanță a Tribunalului Ploiești a decis că toți cei 8 învinuiți trebuie să fie arestați preventiv.

Cum a intrat Gheorghe Cocoș în posesia unui permis de conducere fals

Potrivit informațiilor obținute în cursul anchetei, clienții – printre care și interlopul Gheorghe Cocoș – le dădeau oamenilor conduși de Romeo Boenică datele personale, fotografii, dar și un specimen de semnătură, Toate datele erau, ulterior,  trimise în străinătate și folosite pentru obținerea permiselor false.

După finalizarea documentelor, acestea erau trimise în România, iar cei care le cumpăraseră se duceau la Direcția Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor – așa cum a făcut și Gheorghe Cocoș -, unde solicitau preschimbarea acestora.

GÂNDUL.RO prezintă alte informații senzaționale, în exclusivitate. Interlopul asasin Gheorghe Cocoș nu suportă detenția, motiv pentru care a solicitat clemența Curții de Apel Ploiești și a făcut cerere pentru a fi plasat în arest la domiciliu. Alături de Gheorghe Cocoș, au depus contestații pentru a fi plasați în arest la domiciliu și ceilalți complici – Teianu Jan, Nicoi Alexandru Aurel, Ioan Victor, Oprica Ion, Tudor Marin, Tarnauceanu Florea, Dragomir Marian.

Gheorghe Cocoș nu suportă arestul preventiv și a depus contestație la Curtea de Apel

Contestațiile formulate de Cocoș și de ceilalți 7 complici au fost analizate de Curtea de Apel Ploiești și, suprinzător sau nu, toate au fost admise joi seară, pe 13 august, de judecători.

Măsura arestării prevenitive a fost schimbată cu ”măsura arestării preventive la domiciliu” până pe data de 6 septembrie 2020, fiecare dintre cei 8 inculpați fiind obligați să respecte prevederile impuse de noul ”statut” pe care l-au primit.

În baza art. 237 alin.2 C.p.p. corob. cu art. 218 alin. 1 C.p.p. dispune înlocuirea față de inculpatul Cocoș Gheorghe a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 25 de zile, din data prezentei până în data de 06.09.2020.

În baza art.221 alin. 1 Cpp, pe timpul cât se află în arest la domiciliu, inculpatul Cocoș Gheorghe are obligația de a nu părăsi imobilul din mun. București (…), fară permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se afla cauza și de a se supune unor restricții stabilite de acesta.

Extras din motivarea instanței

Ce obligații are interlopul Gheorghe Cocoș în timpul arestului la domiciliu

Arestul la domiciliu implică obligații care trebuie respetate de cel sau cei care beneficiază de o astfel de clemență din partea judecătorilor. Gheorghe Cocoș trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală și la judecătorul de drepturi și libertăți de fiecare dată când este chemat, nu ar voie să ia legătura cu ceilalți complici, cu martorii sau cu experții din dosar.

În cazul în care aceste obligații nu sunt respectate, Gheorghe Cocoș va ajunge, din nou, în arest preventiv.

”În baza art.221 alin. 2 Cpp, inculpatul are următoarele obligații: a) se prezinte la organul de urmărire penală și judecătorul de drepturi și libertăți, ori de câte ori este chemat; b) nu comunice cu coinculpații, experții și martorii din dosar; În baza art. 221 alin. 4 C.p.p. atrage atenția inculpatului în caz de încălcare cu rea credință a măsurii sau a obligațiilor ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, se precizează în motivarea instanței.

Gheorghe Cocoș va fi verificat periodic organul sau autoritatea desemnate de organul judiciar care a dispus arestul la domiciliu

Interlopul Gheorghe Cocoș, cel care – cu douăzeci de ani în urmă – îl omora pe cascadorul Florin Mărculescu, nu poate părăsi domiciliul din sectorul 3 al Capitalei decât dacă va fi chemat de organele judiciare.

Totodată, va fi verificat periodic, astfel încât – cum s-ar spune – ”să nu-i vină ideea” de a-și lua prea multă libertate de mișcare.

În baza art. 221 alin. 5 C.p.p. pe durata măsurii inculpatul poate părăsi imobilul prevăzut la alin. 1 pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora.

Extras din motivarea instanței

”În baza art. 221 alin. 8 C.p.p. copia prezentei încheieri prin care s-a luat măsura arestului la domiciliu se comunică, de îndată, inculpatului și instituției, organului sau autorității desemnate cu supravegherea, organului de poliție în a căror circumscripție locuiește inculpatul – Poliția Sector 3 – Serviciului public comunitar de evidență a persoanelor și organelor de frontieră. În baza art. 221 alin. 9 C.p.p. instituția, organul sau autoritatea desemnate de organul judiciar care a dispus arestul la domiciliu verifică periodic respectarea măsurii și a obligațiilor de către inculpat, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, sesizează deîndata judecătorul de drepturi și libertăți”, au mai precizat judecătorii.

”Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Cocoș Gheorghe”

În consecință, după analizarea contestației depuse de Gheorghe Cocoș, magistrații au decis că acesta poate fi pus în libertate, dacă nu este ”reținut în altă cauză”.

Cheltuielile judiciare au rămas în sarcina statului, iar onorariile apărătorilor din oficiu vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiție, sentința fiind definitivă.

”Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Cocos Gheorghe, dacă nu este arestat în altă cauza. Menține în rest dispozițiile încheierii contestate. Conform art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Onorariile apărătorilor din oficiu, în cuantum de 313 lei, fiecare, vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiției, și virate în conturile Baroului Prahova. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi 13.08.2020”, au hotărât magistrații Curții de Apel Ploiești.

După cum precizam la începutul acestui material, și ceilalți 7 inculpați în dosarul instrumentat de DIICOT – Teianu Jan, Nicoi Alexandru Aurel, Ioan Victor, Oprica Ion, Tudor Marin, Tarnauceanu Florea, Dragomir Marian – au fost plasați în arest la domiciliu, fiind obligați să respecte toate restricțiile impuse prin lege.

Crima care a înspăimântat întreaga Românie

Numele lui Gheorghe Cocoș a fost ultra-mediatizat în urmă cu două decenii. În martie 1998, interlopul – alături de un complice, Gabriel Mierlă – l-au ucis într-o discotecă din Ciolpani pe cascadorul Florin Mărculescu.

Crima a înspăimântat întreaga Românie. Ucigașii l-au lovit pe cascador cu bâtele de baseball. După comiterea crimei, ei au fugit în Germania, dar au fost capturați și predați autorităților române. Judecătorii i-au condamnat la câte 20 de ani de detenție, dar, între timp, au beneficiat de eliberare condiționată.

Înainte de aceasta, pentru a obține grațierea, Cocoș ar fi încercat să-și cumpere libertatea cu 70.000 de euro. Potrivit procurorilor, banii ar fi fost destinați unor funcționari ai Administrației Prezindențiale – din timpul mandatului lui Traian Băsescu – care urmau să introducă la ”mapa” președintelui decretul de grațiere pentru asasin.

”În cursul lunii….inculpatul Cocoș Gheorghe a încurajat-o și a sfătuit-o pe soția sa Cocoș Daniela să le dea inculpatelor Carmen A. și Ecaterina S. suma de 70.000 euro, pentru ca acestea sa facă demersuri la Administrația Prezidențială, la persoanele care, potrivit atribuțiilor de serviciu, erau abilitate să se pronunțe cu privire la cererile de grațiere în vederea admiterii cererii sale”, au arătat magistrații.

Procurorii DNA au intrat însă pe fir, afacerea a fost demascată, iar toate persoanele implicate au fost condamnate la închisoare. Cocoș a primit o pedeapsă cu executare, care a fost contopită cu cea principală. Eliberat condiționat, el a recidivat, iar DIICOT l-a pus sub acuzare, în vara anului 2018, într-un mega-dosar în care erau vizate mai multe infracțiuni deosebit de grave.

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele