ULTIMA ORĂ. Ipoteză șoc în cazul tinerei incendiate pe câmp: a fost drogată înainte de a fi ucisă?! Procurorii au audiat până acum peste 100 de persoane! (EXCLUSIV)
Crima șocantă care a îngrozit opinia publică – după ce cadavrul ars al unei tinere a fost descoperit în județul Giurgiu, într-o valiză – a constituit punctul de pornire al unei anchete de proporții, polițiștii aflându-se, încă, în căutarea ucigașului. Cercetările se află în plină desfășurare, iar informațiile contradictorii care au apărut în mass-media i-au determinat pe anchetatori să facă precizări din care a reieșit că, deocamdată, totul se află sub un mare semn de întrebare.
GÂNDUL.RO a prezentat, încă de la începutul anchetei, detalii ÎN EXCLUSIVITATE din acest dosar, inclusiv informații referitoare la viața personală a femeii ucise, Mihaela-Sabina Mircea, în vârstă de 32 de ani, identificată în baza unei amprente de la o mână care nu ars în totalitate. Trebuie menționat că tânăra a fost descoperită în baza de date nu pentru că ar fi săvârșit o infracțiune, ci pentru că, în urmă cu mai mulți ani, ar fi fost – alături de mai multe persoane – amprentată pentru ”suspiciune de furt”.
Surse judiciare ne-au precizat că, până acum, nu a fost stabilit un suspect, cu toate că au fost audiate foarte multe persoane.
”Nu a fost stabilit un suspect. Au fost audiate mai multe persoane din cercurile apropiate sau tangențiale ale victimei, dar niciuna în calitate de suspect. Nu se pot face aprecieri obiective cu privire la posibila locație în care s-ar afla un posibil suspect, așa că o știre în sensul că este plecat din țara este o simplă speculație. Nu am primit de la INML rezultatul analizei toxicologice și nici rezultatul analizei fizico-chimice de la Institutul Național de Criminalistică (INC)”, au transmis surse judiciare.
”Au fost audiate peste 100 de persoane, există bănuieli, nu un suspect”
GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor altor informații de ULTIMĂ ORĂ și le prezintă ÎN EXCLUSIVITATE. În urma cercetărilor se conturează o ipoteză-șoc, anchetatorii luând în calcul și varianta conform căreia Mihaela-Sabina Mircea a fost sechestrată și drogată înainte de a fi ucisă.
Polițiștii nu exclud, în același timp, o altă pistă, fiind luată în calcul și o posibilă legătură a victimei cu dealeri de droguri, însă doar raportul toxicologic de la INML va stabili, cu certitudine, dacă acest semn de întrebare va primi sau nu un răspuns afirmativ. Cert este că, până la această oră, procurorii au audiat mai mult de 100 de persoane!
”Au fost audiate multe persoane din diferite cercuri ale victimei – pe diferite ipoteze de lucru – peste 100. Exista bănuieli, nu un suspect. Nu a sosit, încă, raportul INML. Una dintre ipoteze este aceea că (n.red. – victima) ar fi putut fi sechestrată și drogată. Sau chiar ea se droga și avea o legătură cu dealeri. Tocmai se aceea este așteptat, acum, raportul toxicologic de la IML”, au transmis surse judiciare, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.
Mihaela-Sabina Mircea, ajutată chiar de părinții interlopului cu care a făcut un copil
Cu 8 ani în urmă, Mihaela-Sabina Mircea s-a implicat într-o legătură sentimentală cu un interlop din comuna Pantelimon. În urma acestei relații, tânăra a rămas însărcinată, numai că familia ei – nefiind de acord cu o astfel de relație – nu a mai dorit să păstreze legătura cu ea.
Pentru ca totul să fie cât mai complicat pentru viitoarea mamă, tatăl nu și-a recunoscut copilul, numai că ajutorul a venit exact de la cine nu s-ar fi așteptat Mihaela. A fost chemată să locuiască împreună cu… părinții interlopului, aceștia dorind să se implice în creșterea copilului născut, din nefericire, cu un handicap.
În astfel de condiții, fostul partener de viață al tinerei a decis să părăsească locuința părinților, iar Mihaela-Sabina Mircea a rămas sub acoperișul celor care i-au întins o mână de ajutor.
”Părinții concubinului de care s-a despărțit fata și care se ocupau de copil au fost audiați, însă nu a reieșit nimic concludent pentru anchetă”, au declarat anchetatorii.
Tânăra a dispărut de acasă în urmă cu patru luni
Persoane din anturajul victimei au declarat că aceasta ar fi avut relații cu mai mulți bărbați după ce a fost părăsită de iubitul său, angajându-se și la un salon de masaj erotic din București, în zona Unirii. Potrivit acestora, Mihaela-Sabina Mircea se întâlnea, în particular, cu unii dintre clienți, pentru a-și suplimenta veniturile.
Tânăra a dispărut de acasă cu patru luni în urmă, numai că părinții fostului iubit – în casa cărora locuia – nu au sesizat Poliția, considerând că – nefiind rude cu ea – nu au acest drept. Dispariția Mihaelei a fost, totuși, semnalată după ce aceștia au reușit să ia legătura cu una dintre rudele ei.
„De ce s-ar fi mai chinuit să o pună într-un geamantan, de ce să-i dea foc, dacă ei nu aveau nicio legătură, dacă n-au interacționat până atunci niciodată? Putea să o arunce pe câmp oriunde și și-ar fi văzut de drum mai departe, nu se mai încurca cu geamantane, cu foc. De ce să facă asta? Încercăm totuși să găsim o logică într-o faptă ilogică. Autorul a incendiat victima și nu i-a lăsat niciun fel de obiecte, fie de valoare, fie de vestimentație, care să ajute la identificarea ei, era interesat ca ea să nu fie identificată, pentru că e clar că face parte din cercul relațional al victimei și ar fi intrat în vizorul anchetatorilor”, a declarat criminologul Dan Antonescu, potrivit Digi 24.
Anchetatori: ”Vom comunica atunci când vom primi rezultatele de la toate expertizele dispuse”
Într-un asemenea caz extrem de complicat apar în spațiul public, firește, și presupuneri sau abordări în urma cărora anchetatorii reacționează. Nu pot fi transmise toate informațiile din timpul anchetei, chiar dacă oamenii doresc ca ucigașul să fie prins cât mai repede și sunt interesați de fiecare amănunt.
”Ancheta într-un caz cu autor necunoscut este total diferită de cea cu autor cunoscut”, au precizat surse judicare pentru GÂNDUL.RO, în exclusivitate, fiindcă ”una este să anunți ca și găsit ADN-ul autorului cunoscut la fața locului și alta este să anunți că ai găsit un ADN pe care urmează să-l compari cu cel al cuiva care își poate lua măsuri suplimentare pentru a nu mai fi descoperit”.
Anchetatorii repetă că numele persoanelor investigate nu pot fi date publicității, ceea ce se întâmplă și în cazul locațiilor unde, atunci când este cazul, sunt efectuate percheziții. Până la depistarea criminalului, astfel de informații sunt încadrate în ”categoria de probe administrate în cauză care sunt confindențiale”.
”Vă rugăm să fiți ferm convinși că, până la prinderea autorului, nu o să comunicăm niciodată persoanele în rândul cărora se fac investigații, eventuale locații de percheziții (dacă este cazul) sau orice alte date care ar putea pune în gardă autorul neidentificat și nici măcar martorii care au fost audiați întrucât am constatat că imediat sunt abordați și difuzați la TV. Vom comunica atunci când vom primi rezultatele de la toate expertizele dispuse, dar nicidecum conținutul acestora până nu vom fi siguri că am depistat autorul. Acestea fac parte din categoria de probe administrate în cauză care sunt confidențiale”, au mai transmis aceleași surse judiciare.