Acesta este locul din România care are proprietăți vindecătoare. Această stațiune e unică în întreaga lume
Recunoscut internațional pentru proprietățile sale vindecătoare, mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din România. De fapt, este un loc unic în întreaga lume! Aici, elita Europei obișnuia să-și petreacă vacanța cu un secol în urmă.
Are ape minerale captate din surse naturale și lacuri sărate, ca să nu mai vorbim de turbe terapeutice, nămoluri, plus factori climatici, plante medicinale și o serie de gaze naturale vindecătoare!
Băile Tușnad, cândva Raiul elitei occidentale
Ei bine, locul din România care are proprietăți vindecătoare este Băile Tușnad! Această stațiune unică în lume era considerată, cândva, Raiul elitei occidentale.
În stâncile vulcanice din munții Harghitei gâsim andezite, iar depunerile de calcar de aici au apărut datorită efectelor produse de diferitele ape minerale. Formațiunile vulcanice ale Tușnadului au avut un rol important în evoluția stațiunii. Vorbim despre 48 de izvoare de apă minerală, cu temperaturi cuprinse între 18 și 24 de grade, ce pot fi folosite excelent în curele interne, dar și externe.
Băile Tușnad este cea mai mică stațiune balneoclimaterică din țara noastră, un loc renumit pentru peisajele de vis și izvoarele vindecătoare. Cu mai bine de un secol în urmă, elita Europei venea aici în vacanță, în fiecare anotimp din an.
Băile Tușnad, locul cu cel mai curat lac din lume
La Băile Tușnad găsit cel mai curat lac din lume, acolo unde crește singura plantă carnivoră din România. Tot în această stațiune ne putem bucura și de cea mai mare mofetă de pe Terra. Totul, fiindcă din munții Harghitei, prin care se strecoară izvoarele Oltului, curg ape naturale care sunt exploatate încă din anul 1860. De exemplu, se spune că, dinspre Sfântul Gheorghe începând cu Bixad, drumul spre Băile Tușnad ascunde păduri de brazi și peisaje mirifice ce în negura vremurilor ar fi vindecat, prin miracolul apelor, un fiu de cioban.
Băile din Tușnad sunt atestate documentar din anul 1861. Începând cu 1880 a început „Epoca de aur” a stațiunii. Concret, aici, în 1890, a fost înființat „Institutul Balnear Ștefania”, dotat cu vane de porțelan, piscine acoperite și personal autorizat și specializat în medicina balneară.
De asemenea, la Băile Tușnad se găsește „Roua Cerului”, singura plantă carnivoră din țara noastră, care înfloreşte foarte rar la Tinovul Mohoş, în cel mai sudic punct de vegetaţie de pe globul pământesc.