Cine s-ar fi gândit că, în plin capitalist, o afacere comunistă poate avea succes?! Și, totuși, acest produs pe care toți românii îl consumau înainte de 1990 este azi la mare căutare și se vinde cu 5 lei în supermarket.
Pe vremuri, nu lipsea din casele oamenilor, fiind cerut atât de adulți, cât și de copii.
Tu îți mai amintești acest produs?
Poate că vremurile nu se mai întorc, dar obiceiurile, iată, reapar.
Cum este cazul acestui produs care a „reînviat” și începe să fie tot mai căutat. Deja îl găsim în multe supermarketuri, iar în jurul lui s-a format mult interes. Românii întreabă despre el în special în preajma sărbătorilor ori atunci când au musafiri.
Apa se vinde sub mai multe tipuri, fie că e plată, fie că e minerală. Unele tipuri de apă conțin adaos de electroliți și sunt distilate în mai multe rânduri, altele sunt simple.
Dacă vara este cea mai căutată băutură, sifonul e în top tot timpul anului, fiind preferat în special de bărbații care consumă vin. Dar și copiii îl cer, iar în combinație cu un sirop, iese o băutură acidulată și pe placul celor mici.
Sifonul, care nu este altceva decât apă carbogazificată, costă 5,49 de lei în Mega Image, dar îl găsim și în alte supermarketuri.
Până spre sfârșitul anilor ’90, în fiecare cartier bucureștean găseai câte o sifonărie. Această afacere era printre cele mai profitabile, dat fiind interesul românilor pentru apa carbogazificată. Azi, chiar dacă nu prea mai sunt sifonării, produsul a început să prindă din nou la populație de cât și-a făcut loc pe rafturile marilor magazine.
Dintre băuturile carbogazoase, cele mai apreciate sunt sifonul și apa minerală.
Nu multă lume știe, însă, că există o diferență între acest băuturi acidulate, sifon și apă minerală. Ei bine, apa minerală este extrasă din izvoarele subterane, în timp ce sifonul este o băutură creată din combinația apă cu dioxid de carbon.
Pentru cei îngrijorați, să mai spunem și că sifonul nu dăunează sănătății.