Prima pagină » Diverse » Afacerea din timpul verii care te poate UMPLE de bani. Cât de profitabil este să cumperi o mașină de înghețată

Afacerea din timpul verii care te poate UMPLE de bani. Cât de profitabil este să cumperi o mașină de înghețată

Afacerea din timpul verii care te poate UMPLE de bani. Cât de profitabil este să cumperi o mașină de înghețată

Să îți deschizi o afacere poate părea cea mai bună idee, mai ales dacă îți dorești independență financiară, să nu mai ai șefi ori un program impus de alții. 

Însă, cât de profitabilă poate fi o afacere de vară? De exemplu, dacă te gândești să îți deschizi o afacere cu înghețată stradală în România, va trebui să iei în considerare aspecte esențiale ale unei astfel de oportunități financiare: achiziționarea aparatului de înghețată, amplasarea acestuia într-o zonă cu vad bun, dar și aprobările necesare, materia primă și instrumentele pentru a face înghețata. Totodată, vei avea nevoie de un spațiu de depozitare a aparatului pe timp de iarnă.

Așadar, merită investiția? Chiar dacă necesită timp și bani, o astfel de afacere poate fi extrem de profitabilă pe timp de vară.

Care sunt costurile unei astfel de afaceri

Mașina de înghețată este o investiție esențială. Costurile pot varia în funcție de calitatea, capacitatea și brandul mașinii pe care o alegi. Dacă îți iei o mașină second hand, prețurile pornesc cam de la 2.000 – 3.000 de euro, iar o mașină de înghețată nouă poate ajunge să coste și 10.000 – 20.000 de euro.

Închirierea unui spațiu adecvat poate ajunge la câteva mii de euro bune pe lună.

Pe lângă costurile chiriei, va trebui să plătești și utilitățile. De asemenea, vei avea nevoie de furnizori pentru vafe, cornete și/sau pahare, înghețată și echipamente cu care să o prepari.

De regulă, înghețata vine în saci sub formă de praf. Aceștia sunt amestecați în butoaie cu lapte și apoi conținutul se toarnă în mașină, care răcește compoziția și o transformă în înghețată. Costurile materiei prime vor depinde de tipul de înghețată, calitatea ingredientelor și volumul pe care te aștepți să îl vinzi.

De asemenea, ar trebui să ai un buget de urgență. Poate fi necesar să investești în echipamente suplimentare, cum ar fi un generator pentru asigurarea energiei în locații fără acces la o sursă electrică.

Dacă nu vrei să stai la vânzare, atunci trebuie să adaugi și salariul unui angajat sezonier.

Însă, dacă spațiul e bun și mașina este una care funcționează bine, afacerea ta nu are cum să dea greș, relatează stirileprotv.ro.

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele