AGRICULTURĂ ROMÂNEASCĂ AUTENTICĂ. Aprozarul virtual, pus gratuit la dispoziţia producători în timpul crizei. Inițiativa Primăriei Ciugud, devine națională
Aprozarul virtual, platformă a comunei care a iniţiat în România conceptul „Smart Village”, este pus gratuit la dispoziţia producători pentru a-şi vinde produsele în timpul crizei. Producătorii pot pune oferte şi actualiza stocul de marfă, iar cumpărătorii îşi pot alege produsele dorite.
Fiecare producător, din orice colţ al ţării, va putea să se înscrie gratuit în platforma online şi va avea propriul său aprozar virtual unde va putea adăuga fotografii cu produse, va putea completa oferte sau actualiza continuu stocul de marfă, transmite Mediafax.
Mai mult, fiecare comunitate sau administraţie locală din România va putea să aibă propria piaţă virtuală, unde micii producători vor putea să îşi promoveze mărfurile şi să interacţioneze cu clienţii.
La rândul lor, cumpărătorii vor avea la dispoziţie posibilităţi multiple prin care să îşi aleagă produsele dorite, dar şi posibilitatea de a-şi găsi producătorii cei mai apropiaţi de zona în care locuiesc.
Cumpărătorul va putea lăsa mesaje cu aprecieri privind produsele cumpărate şi totodată va putea recomanda aceste produse şi către prietenii sau cunoscuţii săi.
„Credem că, în aceste vremuri grele, trebuie să ne gândim, mai mult ca oricând, şi la micul producător de la sat, care din produsele obţinute cu sudoare şi multă trudă îşi asigură traiul zilnic. Oamenii aceştia demni şi harnici nu strigă după ajutor, nu se plâng, ci continuă să muncească, cu faţa arsă de soare şi cu mâinile brăzdate de trudă, în speranţa că noi, consumatorii, vom alege să punem pe masă produsele lor. Fiecare produs românesc cumpărat înseamnă o picătură de speranţă pentru fermierul sau producătorul de la ţară, înseamnă o şansă pentru agricultura românească autentică şi înseamnă un viitor pentru satul românesc”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ciugud.
Aprozarul virtual este o platformă on-line care are ca scop promovarea ofertei producătorilor locali şi a produselor acestora, curate, proaspete şi 100% româneşti. Ideea a pornit din Ciugud, comuna din România care a iniţiat în România conceptul „Smart Village” (Satul Inteligent), şi s-a extins la nivel naţional pentru a sprijini toţi producătorii români.