Alimente geriatrice. Rolul lor pentru ORGANISM: Ce să mănânci, după o anumită vârstă

Publicat: 12 12. 2023, 17:10

Organismul nostru îmbătrânește, după o anumit vârstă și trebuie să ne schimbăm alimentația.

Alimentele geriatrice au o importanță esențială în menținerea masei musculare și reprezintă o sursă de proteine sănătoase.

Vârstnicii pot consuma carne slabă, pui, pește, ouă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Alimente geriatrice. Ce fibre și vitamine oferă corpului nostru

Legumele și fructele furnizează antioxidanți și fibre, care pot contribui la menținerea sănătății sistemului cardiovascular și a funcției digestive.

Ele ar trebui să fie incluse în dietă în cantități variate pentru a oferi un aport adecvat de vitamine și minerale.

Cerealele integrale și alimentele bogate în fibre sunt de bază pentru menținerea sănătății digestive și controlul nivelului de glucoză în sânge.

Grăsimile sănătoase provenit din avocado, nuci, semințe, uleiuri vegetale nerafinate pot contribui la menținerea sănătății creierului și la absorbția adecvată a vitaminelor liposolubile. Lactatele cu conținut scăzut de grăsimi sau alternativele la produsele lactate, precum laptele de soia sau de migdale fortificate, reprezintă surse vitale de calciu și vitamina D.

Care sunt beneficiile acestor alimente pentru organism

Alimentele geriatrice mențin sănătatea persoanelor vârstnice. Chiar și ele trebuie să treacă pe la nutriționiști, pentru a stabili un program adecvat de alimentație.

Foarte important este și consumul de apă și lichide sănătoase, pentru a preveni deshidratarea.

Medicii recomandă un aport adecvat de proteine, iar sursele sănătoase precum carne slabă, pui, pește, ouă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt deseori incluse în recomandările lor.

Fructele și legumele, bogate în antioxidanți și fibre, sunt promovate pentru beneficiile asupra sănătății, scrie bzi.ro.

Ne oferă vitaminele și mineralele atât de necesare, dar ne feresc și de stresul oxidativ și ne mențin sănătos sistemul cardiovascular.

Totodată, cerealele integrale și fibrele sunt considerate esențiale pentru sănătatea digestivă și controlul glicemiei. Ele oferă energie în mod treptat, sprijină stabilitatea nivelurilor de glucoză în sânge și reduc riscul de boli cronice asociate cu înaintarea în vârstă.

Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)