Carmen Brumă a realizat o listă de alimente care pot fi consumate pentru a evita astenia de primăvară și a postat-o pe blogul ei. Aceasta înseamnă că ar trebui să consumăm mult pește gras, alimente bogate în fier, magneziu și zinc și verdețuri de primăvară.
Astenia de primăvară este caracterizată prin oboseală, slăbiciune, somn neodihnitor sau dificultăți la concentrare.
1. Consumați verdețuri de primăvară în fiecare zi! Ceapa verde, spanacul, salata, ștevia, loboda și ceapa sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre și fitonutrienți, care au un efect diuretic, reduc colesterolul și susțin sistemul imunitar.
2. Adăugați sardine, pește gras și nuci la meniu! Conțin acizi grași esențiali care reduc procesele inflamatorii, fluidifică sângele și ajută sistemul nervos să funcționeze corect.
3. Nu uitați de carbohidrații lenți, cum ar fi cerealele, pâinea, fasolea boabe, mazărea, lintea și produsele făinoase. Acești carbohidrați se absorb încet în sânge și mențin glicemia la un nivel constant timp de mai multe ore. În consecință, nu vom simți foame atât de des ca atunci când mâncăm zahăr.
4. Consumați alimente care sunt bogate în mineralele fier, zinc și magneziu, care sunt esențiale pentru ca organismul să funcționeze corect. Produsele de origine animală includ carne, pește, ouă, lapte, magneziu și semințe, avocado și ciocolată neagră.
5. Consumați un smoothie anti-astenie în fiecare moment în care simțiți slăbiciune! Acest smoothie din fructe și legume este bogat în serotonină și triptofan, două substanțe care ne ajută să ne recăpătăm energia și buna dispoziție. Pe blogul său, Carmen Brumă dă o sugestie: „Se prepară dintr-o banană, jumătate de avocado, două mâini de baby spanac, 100 de grame de ananas, 100 de grame de castravete, 3-4 nuci (miezul pisat se adaugă la final direct în pahar)”.