Unul din cele mai banale alimente, utilizat în bucătărie, este folosit ca erbicid în grădină.
Da, este vorba despre oțetul alb, care nu poluează mediul și nu are efecte negative asupra organismului uman.
Oțetul alb este un erbicid natural, care distruge buruienile. Tot ce trebuie să faci este să torni oțet într-un pulverizator și să stropești în grădină.
Oțetul alb tratează plantele afectate de ciuperci, fiind un fungicid natural. Amesteci două lingurițe de oțet alb cu infuzie de mușețel șoi pulverizezi amestecul la temperatura camerei pe plantele-„pacient”.
Același oțet alb poate îmbunătăți aciditatea solului. Tot ce trebuie să faci este să uzi suprafața necesară cu soluție de oțet: 50 ml de oțet la fiecare litru de apă.
Ghivecele de lut devin ca noi cu oțetul alb. Le înmoi în soluție de apă cu oțet alb (raport 50/50) timp de o oră și vei vedea diferența!
După cum se știe, oțetul alb curăță uneltele de grădinărit care se murdăresc sau chiar ruginesc. Pulverizează oțet pe ele și freacă-le cu o lavetă, pentru a scăpa de murdărie și pete.
Mai mult, în acest sezon, muștele și țânțarii ne dau de furcă. Amestecă într-un recipient de plastic 250 ml de apă, 125 ml de oțet și 100 de zahăr și acoperă-l cu folie alimentară, în care faci niște găuri mici. Puneți această „capcană” alături de copacul unde roiesc insectele verii și acestea vor dispărea.
Plantele în ghivece din curte devin adevărate „fortărețe” pentru păianjeni sau furnici. Pentru a evita asemenea „atacuri”, ștergeți ghiveciul cu o lavetă înmuiată în oțet alb, de mai multe ori, în decursul a trei zile. Insectele vor dispărea cât ai bate din palme.
Oțetul alb redă, de asemenea, vigoarea florilor, dacă sunt puse în apa în care ați adăugat o linguriță de zahăr și o lingură de oțet alb, scrie fasingur.info.