Românilor le place să mănânce, acest fapt nu mai este un secret pentru nimeni. Mâncarea, de cele mai multe ori prea multă, face parte din tradiția românească, orice sărbătoare este legată de mâncare.
Mai mult decât atât, un procent foarte mic de români au grijă la alimentație, ceea ce duce la obezitate, probleme cardiace, diabet.
Micul dejun, deși ar trebui să fie o masă demnă de un rege, așa cum spun nutriționiștii, este tratat de cei mai mulți dintre români cu indiferență, nu de puține ori o cafea băută în grabă și un covrig sau o merdenea înlocuind o masă plină de nutrienți.
Însă, consumul frecvent de covrigi nu este deloc benefic pentru sănătate. Aceștia au un conținut ridicat de carbohidrați rafinați, fiind făcuți din făină albă. Consumul frecvent de carbohidrați rafinați poate duce la creșterea glicemiei și poate contribui la apariția rezistenței la insulină, crescând riscul de diabet de tip 2.
Covrigii au un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că sunt digerați rapid și cresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la senzația de foame la scurt timp după ce ai mâncat și poate încuraja supraalimentarea.
Totodată, covrigii, în special cei făcuți din făină albă, au un conținut scăzut de fibre. Fibrele sunt importante pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui sentiment de sațietate, iar o dietă săracă în fibre poate duce la probleme digestive, cum ar fi constipația.
Dragoș Pătraru a reușit să scape de aproape 42 de kilograme. Jurnalistul a afirmat că românii ar să selecteze cu mare atenție produsele alimentare pe care le aleg de pe piață.
Dragoș Pătraru a vorbit deschis despre modul în care a reușit să piardă un număr impresionat de kilograme. Acesta a slăbit aproape 42 de kilograme după ce a ales un stil de viață sănătos.
De altfel, el a dezvăluit câteva dintre regulile de bază ce țin de alimentație. Acestea au legătură cu aportul de carne adus în organism,dar și cu produsele produsele procesate. Dragoș Pătraru susține că făina albă, sucurile de fructe sau zahărul sunt extrem de nocive pentru organism.
Așadar, produsele de patiserie – inclusiv covrigii – ar trebui excluse din alimentație.