Lipsa timpului, graba, oboseala îi fac pe mulți români să opteze pentru semipreparate pe care le țin în congelator și doar le încălzesc în caz de nevoie.
Specialiștii atrag, însă, atenția, că unele produse congelate pot fi extrem de nocive. Așa că, deși acestea pot fi o soluție rapidă atunci când nu putem găti, din varii motive, ele nu sunt întotdeauna cea mai sănătoasă alegere.
Conform Asociației Americane a Inimii (AHA), unele dintre aceste produse congelate sunt sărace în nutrienți esențiali și au un conținut crescut de calorii goale, sodiu și zahăr.
Unul dintre produsele congelate care ar trebui evitate este pizza. Aceasta poate conține cantități mari de sodiu și grăsimi saturate, care pot crește tensiunea arterială și pot pune o presiune suplimentară asupra inimii și vaselor de sânge, conform surselor de specialitate.
Dieteticianul și nutriționistul Krutika Nanavati subliniază că pizza congelată este plină de ingrediente nesănătoase, cum ar fi carnea procesată, brânzeturile cu conținut ridicat de grăsimi și sosurile bogate în zahăr. Consumul frecvent de astfel de produse poate crește riscul de boli cardiovasculare, conform Realitatea.net.
Deși poate părea greu de crezut, există un aliment banal pe care toți românii îl consumă zilnic, dar care este un real pericol pentru sănătate. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este produsul care ne poate ucide, deși pare inofensiv.
În cadrul unui podcast, Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre un aliment banal care, dacă este consumat în fiecare zi, poate să ne afecteze într-un mod grav sănătatea.
De altfel, vorbim despre un preparat care nu lipsește din majoritatea caselor din România, iar celebrul chef a venit și cu argumente pentru care produsul nu ar trebui să se afle pe masa zilnică a unei persoane. (Citește aici despre ce aliment este vorba…)