Alimentul de post care poate deveni un PERICOL pentru sănătate, consumat în exces. „Are tot felul de E-uri”

Publicat: 17 11. 2024, 19:04
Postul Craciunului, sursa foto: Envato

Acordați atenție alimentelor pe care le consumați în timpul postului Crăciunului. În plus față de creșterea în greutate, consumul excesiv de carbohidrații duce la o deficiență de vitamine.

De asemenea, nutriționiștii au declarat că produsele de „post” care sunt disponibile în magazine sunt în mare parte bombe colorate pline de aditivi care sunt periculoase pentru sănătatea noastră. Ca să ne bucurăm și să beneficiem organismul nostru, mâncarea de post trebuie să includă o cantitate mare de fructe și legume, combinate corespunzător. În plus, există opțiuni!

Alina Bereczki este angajată în bucătăria unei cafenele din Timișoara, unde prepară cele mai delicioase produse de post. Clienții au comandat cel mai mult humus. Zatarul este primul humus, care este foarte apreciat pentru că este făcut din năut, sare, piper, usturoi și semințe de zatar. După aceea, humus din avocado. Bucătarul Alina Bereczki spune: „Următorul este preferatul meu, cu roşii uscate”.

Postul poate fi dăunător sănătății

În loc să mâncăm pâine sau alte garnituri cu carbohidrați, putem mânca o lipie plină de legume. Un amestec de salată și rucola poate fi adăugat pentru cei care mănâncă de post sau care s-au concentrat pe o dieta mai sănătoasă. Se poate servi ca atare sau cu humus aromat.
Magazinele sunt pline de conserve, care promit să ne facă viața mai ușoară în zilele în care există restricții alimentare. Cele mai bune opțiuni sunt pateurile vegetale.

E bine dacă mâncăm o dată pateu vegetal, dar dacă mâncăm numai pateu vegetal și tot felul de E-uri s-ar putea să ne resimțim după o săptămână”, explică medicii.

Nutriționista Olivia Micșa adaugă „Trebuie să fim foarte atenți la ingrediente deoarece aceste pateuri de post mai conțin aditivi,  monoglutamat de sodiu, foarte multă sare și, bineînțeles, o grămadă de conservanți”.

Din cauza faptului că este un post de bucurie, în cele patruzeci de zile de post, în ziua a paisprezecea este dezlegare la pește. Chiar în anul 21 este prima dată când sărbătorim Intrarea Maicii Domnului în Biserică.