Alimentul de post pe care medicul Vlad CIUREA îl evită: „De 10 ani nu am mai mâncat!” Majoritatea românilor îl consumă zilnic
S-a intrat în postul Paștelui, iar pentru mulți creștini găsirea unei alternative alimentare cât mai sănătoase și mai hrănitoare este o problemă.
Problema este că multe alimente, deși sunt de post, mai degrabă ne fac rău decât ne ajută.
Iar cum sănătatea este cel mai important bun al nostru, medicul Vlad Ciurea atrage atenția asupra pericolului din farfurie.
Atenție la produsele de post!
Postul este o perioadă de care organismul nostru are nevoie, ca să nu mai vorbim de curățenia spirituală a fiecărui individ în parte.
Chiar și medicii sunt de acord cu beneficiile postului. Cu toate acestea, de multe ori oamenii întâmpină probleme atunci când trebuie să găsească alimente care să le satisfacă și poftele, dar și nevoile nutriționale.
Românii, în foarte multe cazuri, drept alternativă la produsele de origine animală, nu caută alimente cu aport bogat de vitamine, minerale sau proteine. Din păcate, alegerea lor se rezumă la o legumă gustoasă, ce-i drept, dar banală – cartoful.
Cartoful nu numai că îngrașă, dar vine și cu un aport de nutrienți foartem scăzut. Iar dacă îl consumă prăjit în ulei, este o adevărată „bombă”.
Renumitul medic neurolog Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 despre efectele devastatoare ale cartofului asupra organismului.
La fel de „păcătoasă” este și pâinea, după cum explică dr. Vlad Ciurea.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală.
Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea, pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților.
Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile!”, a explicat renumitul medic neurochirurg.
CITEȘTE ȘI:
Ce mâncare de POST preferată avea Arsenie Boca. Iată rețeta acestui preparat simplu și delicios
Otrava din mâncarea de post! Tu știi ce conțin pateurile vegetale?