Alimentul pe care Nicolae și Elena Ceaușescu nu îl mâncau niciodată. Majoritatea românilor îl consumă zilnic, în zilele noastre

Publicat: 11 10. 2024, 16:18
Actualizat: 11 10. 2024, 16:19

Nicolae Ceausescu fostul presedinte al Romaniei, în perioada comunistă, si sotia sa, Elena Ceaușescu, organizau adesea mese festive, de la care nu lipseau preparatele tradiționale. Deși aveau acces la o mulțime de delicatese, era un singur aliment pe care cuplul nu îl mânca niciodată.

Soții Nicolae și Elena Ceaușescu erau obișnuiți să plănuiască mese festive, mai ales la ocazii speciale, cum ar fi noaptea de Revelion. Cuplul nu făcea rabat de la nimic și se răsfățau cu preparate tradiționale, în special.

“Ei mâncau mâncăruri tradiţionale, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai şi-amar! Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura”,a scris Mihaela Moraru, nepoata lui Nicolae Ceuşescu, in memoriile sale.

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu a mărturisit că mâncărurile de pe masa faimosului cuplu nu erau însă atât de simandicoase, ca-n zilele noastre. Mai mult, Nicolae și Elena Ceaușescu nu agreau preparatele exotic, cum sunt fructele de mare.

“Nici nu se comparau rafinamentele culinare de acum cu aşa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor, chiar daca şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau.”, a scris Mihaela Moraru.