Alimentul pe care nu trebuie să îl consumi NICIODATĂ. Majoritatea românilor îl mănâncă zilnic!
Multe persoane încearcă să reducă din cantitățile de alimente consumate atunci când vor să slăbească, fără să știe că acest lucru nu este întotdeauna necesar, nici suficient pentru a pierde în greutate și pentru a reduce din grăsimea abdominală.
Nutriționiștii atrag atenția că un aliment pe care îl consumăm zilnic, fie că vrem, fie că nu, este principalul nostru dușman atunci când încercăm să slăbim.
Este vorba despre carbohidrații rafinați, prezenți în aproape toate alimentele procesate pe care le găsim pe piață.
Mai ales atunci când încercăm să reducem din grăsimea de pe abdomen, acest tip de carbohidrați ne pune bețe în roate, așa că dacă vreți să pierdeți din grăsimea abdominală trebuie să renunțați la carbohidrații rafinați, spune nutriționista britanică Lucy Jones, citată de NY Post.
„Este dificil să țintiți anumite zone ale corpului, dar există unele dovezi din studii precum Framlingham Heart Study, că reducerea consumului de zahăr și carbohidrați rafinați și înlocuirea acestora cu alimente integrale, poate ajuta la reducerea grăsimii abdominale”, a spus Jones.
Cu ce putem înlocui carbohidrații rafinați?
Astfel, în loc să mâncăm paste sau pâine albă, specialiștii ne recomandă să consumăm variantele integrale ale acestor alimente.
Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a comparat un grup de consumatori de cereale integrale cu un grup de persoane care nu au mâncat deloc produse din cereale integrale. Studiul a arătat că, în timp ce consumatorii de carbohidrați rafinați au pierdut puțin mai mult în greutate, cei care mănâncă cereale integrale au fost capabili să topească „semnificativ mai multă” grăsime din regiunea abdominală.
Astfel, dacă vreți să pierdeți grăsime abdominală, sfatul specialiștilor este să renunțați la carbohidrații rafinați.
Mihaela Bilic, despre cum putem câștiga lupta cu kilogramele fără să renunțăm la alimentele preferate
Putem slăbi fără să renunțăm la alimente precum sarmale sau cartofii prăjiți? Nutriționistul Mihaela Bilic are răspunsul la această întrebare.
Multe persoane care vor să piardă kilogramele acumulate încearcă să slăbească apelând la diverse diete. Multe dintre ele ajung să fie un eșec total, iar altele își dovedesc eficiența pentru o perioadă scurtă de timp.
Nutriționistul Mihaela Bilic spulberă multe dintre teoriile legate de slăbit și spune că se poate câștiga lupta cu kilogramele fără să renunțăm la alimentele preferate, inclusiv la sarmale și cartofi prăjiți. Citește mai mult…