Alimentul pe care trebuie să-l consumăm zilnic, potrivit doctorului Mihail Pautov. „Medicool” lui Cătălin Măruță explică beneficiile

Publicat: 28 04. 2024, 11:24

Medicul Mihai Pautov, cunoscut drept „Medicool”, a debutat în televiziune în emisiunea lui Cătălin Măruță și a devenit cunoscut pentru sfaturile pe care le oferă pe rețelele sociale.

El a vorbit despre cel mai complet aliment pe care îl putem consuma, explicând că acesta este o sursă ideală de nutrienți.

Este vorba despre ouă. Acestea conțin toate vitaminele și mineralele de care are nevoie un om în dieta de zi cu zi.

„De multe ori, și la sală, și pe stradă, și printre prieteni mai vine câte cineva și zice: «Băi, doctore, zi-mi și mie o multivitamină din asta șmecheră să bag și eu acum că am 45 de ani, poate nu mănânc ce trebuie, poate alea-alea, dă și mie o multivitamină». Ideea este că cea mai bună multivitamină pe care o poți consuma zilnic este oul. Oul este cea mai bună multivitamină pentru că în acel ou avem toate elementele pentru a construi un organism viu. Din acel ou poate să iasă un pui viu. Acel ou conține toate elementele necesare pentru a forma acel organism. Oul are aproape orice microelement de care corpul tău are nevoie”, a explicat medicul Mihail Pautov, care acum poate fi urmărit la Antena1.

Ce conține oul

În primul rând, oul conține proteine de mare calitate, conținând toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Un alt avantaj este că ouăle sunt ușor digerabile și nutrienții sunt ușor absorbiți de organism.

Pe lângă proteine, oul mai conține toate vitaminele esențiale pentru sănătatea umană, precum vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina B6 și vitamina B12. Aceste vitamine sunt esențiale pentru sănătatea ochilor, a pielii, a sistemului imunitar și a sistemului nervos, arată stiridecluj.ro.

Totodată, mai conține și minerale importante precum fier, zinc, fosfor și seleniu.

Ouăle conțin și grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași omega-3, care ajută la menținerea sănătății inimii și a creierului.

Oul este o sursă excelentă de colină, un nutrient esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului, a memoriei și a funcțiilor cognitive.

Luteina și zeaxantina, conținute de ouă, sunt substanțe antioxidante găsite în gălbenușul oului sunt benefice pentru sănătatea ochilor și pot reduce riscul de degenerescență maculară legată de vârstă.

În general, oul este un aliment versatil și nutritiv, potrivit pentru o varietate de diete și necesități nutriționale.

Sursa foto: Facebook