Am făcut „calculul”. Ce poți mânca în Mamaia, dacă ai doar 10 lei în buzunar VEZI AICI MENIUL
În luna iulie, în plin sezon estival, litoralul românesc este plin de turiști, în ciuda prețurilor de piperate și a serviciilor ce lasă de dorit. Cei care ajung pe malul mării, în această perioadă, constată că tarifele au explodat. În stațiunea Mamaia, chiar și în localurile de tipul „împinge tava”, meniul este prea scump pentru a fi accesibil.
Anul acesta, românii au luat cu asalt litoralul Mării Negre, cele mai căutate stațiuni fiind Costinești și Mamaia. Se știe că prețurile de pe litoral diferă în funcție de zonă, astfel că tarifele încep să crească cu cât te îndrepți de nord.
Mamaia reprezintă cea mai costisitoare opțiune pentru iubitorii de mare și totuși, românii nu pot renunța la stațiunea care, odată, purta denumirea de „Perla Litoralului”.
În prezent, cei care ajung aici trebuie să-și pregătească buzunarul dinainte pentru tarifele la cazare, mâncare sau închirierea șezlongurilor pe plajă.
Unul dintre turiștii care a poposit, recent, în Mamaia a rămas surprins de prețurile dintr-un local de tipul „împinge tava”. Chiar și într-o astfel de unitate, unde un meniu ar trebui să fie ceva mai accesibil, costurile sunt foarte piperate. Turistul a distribuit pe Facebook prețurile pe care le practică localul. Iată ce poți mânca în Mama, la „împinge tava”, dacă ai doar 10 lei în buzunar.
În funcție de ceea ce-ți gâdilă mai mult papilele gustative, poți comanda fie un mic la 7 lei, fie o porție de cartofi prăjiți, la același preț. Cu restul de 3 lei, ai putea comanda muștar sau ketchup, drept condimente.
Amatorii de mâncăruri tradiționale se pot delecta cu 100 de grame de ciolan afumat, la prețul de 7 lei, fără garnitură, cu cei 3 lei rămași, poți deveni creativ și să faci trei avionașe din hârtii de un leu.
Poate preferi ceva mai sănătos, care să-ți mențină abdomenul lucrat la sală! Ei bine, atunci poți opta pentru 100 de grame de ciuperci cu usturoi, iar cu cei 3 lei îți poți lua o pastilă de gumă Orbit, care să te mențină „fresh”, după un astfel de „festin”.
Vegetarienii au și ei opțiuni cât cuprinde la „împinge tava” în Mamaia, ba chiar le rămân și bani. Pentru 100 de grame de cartofi țărănești, sau o salată acrișoară de murături, sau ardei copți, trebuie să scoți din buzunar 7 lei per „delicatesă”. Dacă vrei ceva mai sățios te poți infige la o lipie pentru doar 7 lei.