ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Sunt anunțate maxime de 37 de grade Celsius și instabilitate atmosferică

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Sunt anunțate maxime de 37 de grade Celsius și instabilitate atmosferică
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni / sursă: colaj Pixabay
Publicat: 19/08/2024, 15:40
Actualizat: 19/08/2024, 15:40

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. În perioada 19 august – 2 septembrie 2024, temperaturile se vor menține ridicate. Iată mai jos, în articol, cum va fi vremea în regiunile din România. Specialiștii în meteorologie anunță instabilitate atmosferică.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 19 august – 2 septembrie 2024. Potrivit datelor, temperaturile maxime se vor situa între 29 și 37 de grade Celsius, în majoritatea regiunilor din țară.

Pentru zona Banatului, meteorologii au emis un cod roșu de caniculă pentru zilele de 19 și 20 august 2024. Apoi, temperaturile vor manifesta o ușoară scădere, media lor ajungând în jurul valorii de 32 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi resimțită pe 21 august și, apoi, după data de 27 august 2024.

„În primele două zile temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade. În următoarele trei zile maximele termice vor scădea, media lor se va situa în jurul valorii de 32 de grade și vor caracteriza o vreme călduroasă. În weekend va fi caniculă, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni temperaturile maxime să scadă din nou ușor. În continuare, până la finalul intervalulu de prognoză media meximelor termice va avea variații, în general, între 32 și 36 de grade. Media minimelor termice, va fi apropiată de 20 de grade în primele patru dimineți apoi se vor situa, în marea lor majoritate, între 16 și 19 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 21 august și după data 27 august”, arată ANM.

Vezi și ANM a prelungit codul roșu de caniculă. Unde se vor înregistra 39 de grade în termometre / Prognoză specială pentru București

În Crișana, se va înregistra o maximă de 37 de grade Celsius, în zilele următoare. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 20 de grade Celsius.

„În primele zile de prognoză vremea se va menține extrem de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 37 de grade, iar a minimelor de 18…20 de grade. Între 21 și 23 august media va fi mai mică, a maximelor nu va mai trece de 33 de grade, iar ale minimelor va fi de 15…19 grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va oscila în general între 31 și 36 de grade, iar a minimelor între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 21 august și după data 27 august”, transmit meteorologii.

Media maximelor se va situa între 33 – 35 de grade, în Transilvania. Există o posibilitate mai mare ca instabilitatea atmosferică să fie resimțită în zilele de 22 și 23 august și, apoi, după data de 26 august 2024.

„În primele trei zile temperaturile vor fi ridicate, iar media maximelor va fi de 33…35 de grade. Apoi, până în jurul datei de 27 august aceasta va avea variații între 30 și 33 de grade. În zilele care vor urma temperaturile maxime vor fi în medie de 29…32 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 și 16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în zilele de 22, de 23 august și după data 26 august”, se arată în prognoza meteo.

Vezi și Meteorologii Accuweather fac anunțul cu privire la 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în prima săptămână de școală

Prognoza meteo pentru Maramureș, Moldova și Dobrogea

În Maramureș, temperaturile vor oscila între 29 și 33 de grade, pe timpul zilei. Instabilitatea atmosferică va fi resimțită pe 22 august și, apoi, după data de 27 august.

„În intervalul 19 – 21 august media maximelor de termperatură va fi de 33…35 de grade, iar a minimelor de 16…18 grade, iar între 22 și 27 august va avea oscilații între 29 și 33 de grade în cazul maximelor și între 14 și 17 grade în cel al minimelor. După această dată nu vor mai fi variații semnificative, maximele vor fi în medie de 30…32 de grade, iar minimele de 15…16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 22 august și după data 27 august”, transmit meteorologii.

În Moldova, temperaturile maxime variază între 30 și 34 de grade Celsius. Cele minime se vor situa între 15 și 18 grade.

„În primele trei zile media maximelor termice va fi ridicată și se va situa între 33…35 de grade. Apoi, până la finalul intervalului de prognoză, va avea variații între 30 și 34 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 15 și 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în jurul datei de 22 august și după data de 26 august”, se arată în prognoza ANM.

În Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa între 31 și 34 de grade Celsius. Cele minime vor avea variații între 18 și 21 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi resimțită după data de 26 august.

În Muntenia, săptămâna 19-25 august 2024 va fi deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 38 de grade Celsius. Pe timpul nopții, media temperaturilor va oscila între 17 și 19 grade.

În Oltenia, media temperaturilor maxime se va situa între 35 și 38 de grade Celsius. Minimele se vor situa între 17 și 20 de grade. În a doua parte a intervalului de prognoză va fi resimțită instabilitatea atmosferică.

Cum va fi vremea la munte?

„În general, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 25 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în jurul datei de 22 august și după data de 26 august”, transmite ANM.

sursă foto: colaj Pixabay

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri