Prima pagină » Diverse » Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr “Beta“ Luduș, întâlnire cu fermierii locali

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr “Beta“ Luduș, întâlnire cu fermierii locali

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr “Beta“ Luduș a organizat ieri o întâlnire cu fermierii locali, la Ferma Agro Turdean din Turda – județul Cluj, la care au participat și reprezentanții Fabricii de Zahăr Premium Luduș.

Cei prezenți au aflat informații utile despre soiurile experimentale ce par a fi o alegere bună pentru anul viitor, culturile fiind destul de viguroase. Fermierilor le-au fost prezentate loturile demonstrative de sfeclă de zahăr cu soiuri de la Conviso Smart, KWS și Sesvanderhave.

Reprezentanta patronatului fabricii de zahăr din Luduș, Mihaela Neagu, a început săptămâna în forță și a discutat cu fermierii despre așteptările pentru campania 2023/2024: “Îmi doresc să atingem împreună obiectivele Fabricii de Zahăr Premium Luduș de a contracta sfeclă de zahăr cultivată în România, de pe o suprafață de cel puțin 8.000 ha. Culturile de acum ne dau speranța unui an cu o producție bună”.

Fabrica de zahăr din Luduș a fost autorizată recent pentru a procesa sfecla de zahăr, iar în prezent se fac reparații pentru reluarea producției din toamnă, la finalul lunii septembrie.

Mihaela Neagu a explicat faptul că “acum se fac reparații la instalațiile din fabrică pentru reluarea producției din toamnă. Avem în prezent contracte pentru a contracta cantitatea de sfeclă de zahăr de pe o suprafață de 3.400 ha. Suntem în perioada de remont acum, adică se fac revizii și pregătiri în fabrică, pentru a demara producția la sfârșitul lunii septembrie sau cel târziu la începutul lunii octombrie”.

Amintim că atat Fabrica de Zahăr Premium Luduș, cât și Fabrica de Zahăr Bod sunt deținute de Mihaela Neagu, director general al companiei Best Achiziții. Zahărul Bod poate fi achiziționat la nivel național din supermarket-uri, atât în varianta ambalată la 1 kg, cât și sub formă de zahăr la plic. De menționat faptul că produsul sub formă de stick-uri poate fi personalizat cu ambalajul clienților din sectorul HORECA, aceasta fiind o oportunitate pentru unitățile care sunt în căutarea unui producător local pentru acest tip de produs.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele