Prima pagină » Diverse » Astenia de toamnă. Ce este și cum putem REMEDIA aceste tulburări de sezon

Astenia de toamnă. Ce este și cum putem REMEDIA aceste tulburări de sezon

Astenia de toamnă. Ce este și cum putem REMEDIA aceste tulburări de sezon
Cu cât se scumpesc alimentele de bază, toamna aceasta, după o vară secetoasă.

Astenia de toamnă este o provocare pentru noul sezon. Dacă simțiți că sunteți obosit, că ziua de muncă nu se mai termină sau că cheful de mâncare scade, trebuie să știți că acestea nu sunt doar impresii.

Unul din zece oameni suferă de astenie de toamnă, un amestec de afecțiuni ciudate care pot pune probleme atât în viața personală, cât și la locul de muncă. În plus, dacă adoptăm un stil de viață sănătos, le putem contracara sau preveni.

Zile mai scurte și temperaturi reduse

Toate modificările pe care le aduce noul sezon sunt înregistrate în organismul nostru. Și reacționează în funcție de asta. Una dintre provocările de care trebuie să fim conștienți o dată cu venirea sezonului rece este astenia de toamnă. Conform psihologului Irina Gruia, simptomele includ de obicei senzația de oboseală, dorința de a se izola, percepția că avem o mulțime de sarcini de îndeplinit, sentimentul că nu mai avem timp sau că cei din jur ne irită.

Cu toate acestea, simptomele asteniei de toamnă includ oboseală constantă, dureri de cap, nervozitate, melancolie, capacitate scăzută de concentrare, insomnie și probleme alimentare.  Alimentele mov și legumele verzi sunt ambele bogate în antioxidanți pentru organism. Încă o dată, dovleacul este excelent. Și e nevoie de multă apă. Nutriționistul Dorina Lăzărescu spune că persoanele care nu pot obține tot necesarul de hidratare pe parcursul zilei ar trebui să ia o sticluță și să știe că trebuie să o umple de patru până la cinci ori.

Cum ne descurcăm cu oboseala de toamnă?

„Meniul zilei” necesită adăugarea unor lucruri aparent minore, dar care ne pot îmbunătăți starea. Psihologia Irina Gruia adaugă: „Minimum jumătate de oră pe zi de petrecut cu noi, să respirăm de 3 ori înainte de a lua o decizie în pripă, să petrecem cât mai mult timp cu oamenii dragi”.

O plimbare în parc, o alergare în aer liber sau o sesiune de antrenament la sală sunt alte modalități prin care putem trece de astenia de toamnă. Antrenoarea fitness Elena Pariș a declarat: „Ar trebui să facem mişcare în fiecare zi, dar dacă timpul nu ne permite, cel puțin de trei ori pe săptămână și weekendul să fie o pauză și relaxare”.

În plus, dacă sunt luate la recomandarea medicului, suplimentele alimentare ne pot ajuta în această perioadă dacă sunt necesare. Toamna ar trebui să țină câteva săptămâni. Ar trebui să consultați un psiholog dacă solicitați o prelungire.