Au dat lovitura investind 20.000 de euro într-o AFACERE inedită. Acum, Lilia şi Igor, din Bihor, nu mai fac față comenzilor!

Publicat: 20 08. 2024, 14:48

This browser does not support the video element.

Uneori, doar primul pas e mai dificil, apoi lucrurile încep să se lege, iar rotița care se mișcă devine parte a unui mecanism uns perfect. Cazul unei familii din Bihor este cel mai bun exemplu de inițiativă curajoasă… și profitabilă.

Lilia și Igor au investit toți banii lor, vreo 20.000 de euro, într-o afacere inedită, dar care acum se dovedește a fi un business de succes.

În ce afacere și-au investit toate economiile

Cei doi și-au încercat norocul derulând o afacere cu melci. Dacă pentru români sună a ceva exotic, pentru francezi, italieni și chiar nemți sunt adevărate delicatese.

Și occidentalii plătesc bine pentru micile plăceri culinare.

Astfel, soții Lilia și Igor Gonța au deschis în Lăzăreni, din județul Bihor, o mică fermă cu melci. Studiind piața, și-au dat seama că în acest sector cererea este mult peste ofertă.

În 2021, ei au comandat din Italia 40.000 de ouă de melci. În prezent, pe o suprafață de 5000 de metri pătrați, cresc undeva la 5 tone de melci.

Mare parte din producție merge la export. Clienți sunt atât din industria alimentară, cât și din jucători de pe piața „pharma”, întrucât cremele din extract de melc fac adevărate minuni pentru ten.

20.000 de euro investiți în melci

Afacerea a necesitat o investiție de 20.000 de euro.

Lila Gonța spune despre carnea de melc că este „bogată în alantoină, în colagen, în acid glicoic, acid lactic, vitamine A,B,C, E. Este, practic, o sumă întreagă de beneficii pentru pielea noastră. Şi care, pratic, cum ziceam, ajută la hidratare, cicatrizare. Exclusiv antirid şi tratarea liniilor de expresie. Lasă un efect hidratant, emolient şi are un miros foarte natural şi foarte frumos”.

Totuși, în România, melcii își fac loc cu greu în meniul restaurantelor, deși în străinătate sunt delicatese, iar prețul plătit pentru o porție, unul pe măsură.

„Având în vedere că suntem un restaurant cu specific italian, încercăm pe parte de paste, prima şi prima dată şi vom vedea ce va ieşi”, afirmă Darius Ciordaș, manager de restaurant.

Străinii apreciază carnea de melc pentru că este dietetică si nu conține colesterol.

CITEȘTE ȘI:

Un tânăr român și iubita sa au strâns 50.000 de EURO, muncind în Italia. Ce sfaturi au primit, când au vrut să-i investească într-o afacere din țară

ANCHETĂ la o terasă din Sibiu după ce un client a găsit un melc viu în salată. Reprezentanții localului își recunosc greșeala