„Aurul alb”, FRUCTUL-minune, ce contribuie la menținerea unui ten tânăr prin stimularea colagenului

Publicat: 14 10. 2024, 13:25
Actualizat: 14 10. 2024, 13:29

„Aurul alb”, sau oro blanco, în limba spaniolă, este un soi de fructe obținut din altoirea grapefruitului cu pomelo, creat pentru a obține un fruct mai dulce și mai puțin amar decât grapefruitul tradițional. Originar din Spania, fructul are o coajă groasă, verde sau galben pal, și o pulpă suculentă, de obicei albă sau galben deschis. Spre deosebire de grapefruit, oroblanco nu este foarte acid și are o aromă mai delicată.

„Aurul alb” este popular în rândul celor care doresc un citric cu o dulceață mai echilibrată și poate fi consumat ca atare sau adăugat în salate și sucuri. Fructul Oroblanco oferă o serie de beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în vitamine și antioxidanți:

Bogat în vitamina C: Ajută la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul împotriva infecțiilor și contribuind la sănătatea pielii prin stimularea producției de colagen.

Sursă de antioxidanți: Antioxidanții din oroblanco ajută la combaterea radicalilor liberi, reducând riscul de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare și cancerul.

Scăzut în calorii: Oroblanco este un fruct ideal pentru cei care doresc să mențină o greutate sănătoasă, fiind sărac în calorii și bogat în apă.

Îmbunătățește digestia: Datorită conținutului său de fibre, consumul de oroblanco poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos și la prevenirea constipației.

Reglează tensiunea arterială: Potasiul din oroblanco poate contribui la menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos, fiind benefic pentru sănătatea cardiovasculară.

Hidratare: Fiind un fruct cu un conținut ridicat de apă, oroblanco ajută la menținerea hidratării, un aspect important pentru funcționarea optimă a organismului.

Acest fruct este nu doar gustos, ci și o opțiune sănătoasă pentru o alimentație echilibrată.

FOTO: Pexels

Citește și:

Fructul care păstrează sănătos creierul toamna. Doctor Vlad Ciurea: „Curăță celula nervoasă, este formidabil!”

Medic nutriționist: „Strugurii ne pot îngrășa, mai ales dacă îi consumăm fără măsură. Pot atinge același număr de calorii cât 2-3 felii de PÂINE”

Dieta celor mai longevivi seniori din România. Ce aliment NU le lipsește de pe masă