Prima pagină » Diverse » AVERTISMENTUL cercetătorilor: „Un miliard de oameni vor muri în acest secol”. Care este fenomenul global care va declanșa acest dezastru

AVERTISMENTUL cercetătorilor: „Un miliard de oameni vor muri în acest secol”. Care este fenomenul global care va declanșa acest dezastru

AVERTISMENTUL cercetătorilor: „Un miliard de oameni vor muri în acest secol”. Care este fenomenul global care va declanșa acest dezastru

Schimbările climatice fac ravagii pe întreaga planetă, de la infrastructura distrusă de uragane la incendii alimentate de secetă, dar cu adevărat înspăimântător este costul acestui fenomen în vieți umane. O nouă estimare a cercetătorilor din Canada și Austria arată că aproximativ 1 miliard de oameni vor muri în acest secol din cauza diferitelor dezastre cauzate de încălzirea globală.

Majoritatea victimelor locuiesc în zonele marcate de sărăcie extremă  și în sudul global. Cifrele sunt înfricoșătoare, deoarece experții nu cunosc în totalitate mecanismele din spatele schimbărilor climatice, potrivit futurism.com.

La această concluzie sumbră au ajuns cercetătorii din Canada și Austria, care au analizat 180 de studii privind schimbările climatice și mortalitatea, așa cum se arată într-o nouă lucrare publicată în jurnalul Energies. Din analiză, au calculat o „regulă a 1000 de tone”, ceea ce înseamnă că pentru fiecare 1.000 de tone de combustibil fosil ars, o persoană moare. Calculând mai departe pe baza acestei formule, cercetătorii au concluzionat că aproximativ 1 miliard de oameni vor muri dacă planeta se încălzește cu 2 grade Celsius sau mai mult până în 2100.

„Dacă luați în serios consensul științific al regulii de 1.000 de tone și analizați cifrele, încălzirea globală antropică (AGW) echivalează cu un miliard de cadavre  în următorul secol. Evident, trebuie să acționăm. Și trebuie să acționăm rapid”, a spus cercetătorul de la Universitatea Western, Joshua Pearce.

Prevenirea dezastrelor

Oamenii vor muri din cauza unei combinații de dezastre, potrivit oamenilor de știință.

„Furtunile și inundațiile ucid direct, dar și indirect, provocând epidemii”, se arată în studiu. „Seceta ucide atunci când se epuizează apa potabilă sau alimentele. Mările în creștere ucid atunci când oamenii sunt forțați să-și părăsească pământul și să devină migranți. În toate aceste cazuri, sărăcia și AGW se combină pentru a provoca morți umane”, mai spune cercetătorul.

Deci, ce trebuie să facă lumea în fața unui posibil dezastru?

Oamenii de știință susțin în lucrare că ar trebui să abordăm în mod agresiv politica energetică pentru a reduce drastic emisiile de carbon.

„Pentru a salva milioane de vieți, este acceptabil din punct de vedere etic, moral și logic să accelerăm radical tendințele existente în eficiența energetică, electrificare și utilizarea energiei regenerabile, cu scopul de a alimenta societatea globală fără combustibili fosili”, concluzionează ei. în hârtie.