Băutura inimii, REMEDIUL vechi de 200 de ani care reduce colesterolul și desfundă arterele
Băutura inimii care o menține sănătoasă și îmbunătățește circulația a fost descoperită de un preot german în urmă cu peste două secole.
Rețeta „băuturii inimii”, cum a fost supranumită, a fost inventată în urmă cu peste două secole de preotul german Sebastian Kneipp (1821-1897). El a devenit celebru în mediciina naturistă mai ales prin tratamentele sale cu apă – hidroterapia, precum și prin remediile cu plante.
Băutura cu usturoi şi lămâie poate stimula sănătatea inimii şi îmbunătăţi circulaţia, desfundând arterele. Un nivel ridicat de colesterol – rezultatul acumulării de grăsime în artere – poate duce la atac de inimă sau boli cardiace.
Kneipp a ajuns la rețeta sa după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză în timpul studenției, iar medicii nu i-au dat șanse de însănătoșire. Metoda pe care a folosit-o și despre care acesta a susținut că i-a adus vindecarea a fost hidroterapia. Kneipp a susținut că și-a activat forța de apărare a organismului și și-a revenit după boala de plămâni prin băi reci, spălări, dușuri și fricționări.
Ulterior, Kneipp a dezvoltat conceptul unui tratament unitar, care, pe lângă tratamentele cu apă, cuprinde și remedii pe bază de plante, terapie prin mișcare, hrană și un mod de viață sănătos.
Kneipp a început să trateze oameni de la mănăstirea sa și în cele din urmă a înființat un centru de sănătate, Bad Wörishofen, lângă München. De-a lungul timpului, a devenit extrem de popular, atrăgând și pacienți celebri ai vremii. Arhiducele Franz Ferdinand a venit la Kneipp pentru tratament, ca și Papa Leon al XIII-lea.
Tratamentele sale au devenit foarte cunoscute în Germania, ca și în Slovenia. Numele lui Kneipp a devenit și un verb în limba slovenă. „Knajpanje” („Kneipping”), folosit în vorbirea colocvială, înseamnă să folosiți apă rece pentru a fi sănătos sau pur și simplu să vă simțiți bine, scrie BBC.
Sursa foto: Arhiva Gândul