Prima pagină » Diverse » Băutura MIRACULOASĂ pe care să o bei pe caniculă. Hidratează rapid

Băutura MIRACULOASĂ pe care să o bei pe caniculă. Hidratează rapid

Băutura MIRACULOASĂ pe care să o bei pe caniculă. Hidratează rapid

Vara e abia la început, iar episoadele de caniculă, de căldură extremă, au apărut deja în România. În aceste condiții, este important să ne hidratăm corepunzător, să purtăm haine adecvate și să evităm ieșirea în soare la orele prânzului. 

Hidratarea are un rol esențial în păstrarea sănătății în perioadele caniculare, însă nu orice băutură face bine corpului.

Ceaiurile sunt și ele recomandate în zilele caniculare. De exemplu, ceaiul verde este bogat în antioxidanți și polifenoli, oferind protecție internă și ajutând la hidratare. Ceaiul de ghimbir și ceaiul de turmeric sunt, de asemenea, bune alegeri datorită proprietăților lor antiinflamatorii și antioxidante.

Cafeaua rece poate fi o opțiune răcoritoare, dar este recomandat să o consumi cu moderație și să îți asiguri o hidratare adecvată prin consumul paralel de apă plată sau minerală.

Apă minerală carbogazoasă poate fi o alegere bună pentru că este bogată în oligoelemente, ajutând la înlocuirea sărurilor pierdute prin transpirație în timpul zilelor caniculare.

Poți bea cafea pe caniculă?

Unii medici nu recomandă cafeaua în zilele caniculare, având în vedere că ea ne şi deshidratează, însă putem apela la mici trucuri.

„Dar putem bea şi o cafea rece. Cafeaua ne ajută pentru că ne menține tonusul, doar că ea deshidratează. Și, atunci, ar fi bine să avem alături apa plată sau minerală. Acum în timpul verii putem bea și apă minerală carbogazoasă care este mai bogată în oligoelemente. Ea are acel reziduu uscat mai bogat, pentru că avem nevoie. Noi transpirăm şi, atunci, eliminăm și apă, și minerale.

Atenție mare la asocierea dintre expunerea la soare, alcool (berea) care ne hidratează în aparență și energizantele naturale. Să nu le folosim. Pe termen lung dau afecțiuni cardiace, afecțiuni hepatice, dar pe termen scurt sunt periculoase şi pot să conducă chiar și la un accident vascular”, a spus medicul Ruxandra Constantina, doctor de familie, la emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

Ce să nu consumi niciodată pe caniculă

Alcoolul este un diuretic ceea se înseamnă că duce la deshidratare – și interferează cu capacitatea corpului de a-și regla temperatura. De asemenea, acesta dilată vasele de sânge, ceea ce face și căldura. De aceea, această combinație crește riscurile pentru sănătate putând duce inclusiv la deces.

Persoanele care consumă alcool când afară termometrele indică temperaturi extrem de ridicate și aleg să se răcorească cu o baie rece riscă să-și piardă viața. Statisticile arată că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenți și adulți.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele