Prima pagină » Diverse » Bobby Păunescu pierde definitiv la CAB în fața lui Dan Andronic. Ce se întâmplă cu acțiunile de la EVZ și Capital

Bobby Păunescu pierde definitiv la CAB în fața lui Dan Andronic. Ce se întâmplă cu acțiunile de la EVZ și Capital

Bobby Păunescu pierde definitiv la CAB în fața lui Dan Andronic. Ce se întâmplă cu acțiunile de la EVZ și Capital

Curtea de Apel București a decis – joi, 27 iunie 2024 – că apelul lui Bobby Păunescu în procesul intentat lui Dan Andronic este nefondat. Soluția magistraților CAB este definitivă.

Dan Andronic rămâne proprietarul de drept al EEC și al publicațiilor sale. De altfel, Bobby Păunescu pierduse și la fond, la Tribunalul București. Bobby Păunescu a încercat să suspende – prin ordonanță președințială – efectele contractului prin care chiar el a cedat controlul Editurii EVZ și Capital (EEC) jurnalistului Dan Andronic, notează romaniatv.net.

Bobby Păunescu a solicitat – în contradictoriu cu Dan Cătălin Andronic, SC Editura Evenimentul şi Capital SRL şi cu Oficiul Registrul Comerțului (ORC) de pe lângă Tribunalul Bucureşti – suspendarea efectelor Contractului de vânzare-cumpărare din data de 15.11.2011, contract prin care Andronic a preluat controlul EEC.

Bobby Păunescu a mai cerut și suspendarea dreptului de vot al lui Dan Cătălin Andronic în cadrul Adunării Generale a Asociaților societății EEC. Dan Andronic deține 90 % din părțile sociale ale Editurii Evenimentul și Capital SRL, subiectul cererii fiind 13 părți sociale care reprezintă 65% din capitalul social.

Suspendarea era cerută până la pronunțarea unei hotărâri definitive în dosarul de fond. În apel s-a mai cerut, mai notează romaniatv.net, și obligarea EEC la înregistrarea în registrul asociaţilor a lui Bobby Păunescu, în calitate de asociat şi proprietar celor 13 părţi sociale (deținute în fapt de Andronic) și la înregistrarea calităţii lui Păunescu ca asociat al societăţii şi proprietar al celor 13 părţi sociale.

Asta în pofida faptului că acesta a menționat public, în mai multe rânduri, în cei aproximativ 12 ani scurși de la finalizarea tranzacției, că a vândut părțile sale sociale și mai deține doar 5% din capitalul social.

Care a fost decizia Tribunalului București

În data de 16 aprilie 2024, atunci când litigiul s-a judecat pe fond, Tribunalul București a admis excepţia lipsei calităţii procesual pasive a Editurii Evenimentul şi Capital SRL (EEC) precum şi a ORCT Bucureşti.

Tribunalul a respins cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale ca neîntemeiată. În motivare, instanța a menționat că în cazul unei cereri de chemare în judecată formulată pe calea ordonanţei preşedinţiale trebuie ”verificată îndeplinirea condiţiilor de admisibilitate specifice acestei proceduri”. Acestea sunt: vremelnicia, neprejudecarea fondului, urgenţa şi aparenţa dreptului invocat, condiții care trebuie întrunite cumulativ.

Totodată, ”instanţa a constatat că reclamantul, asociat minoritar al societăţii, nu a prezentat instanţei niciun indiciu cu privire la un blocaj la nivel decizional al societăţii”, aspect ce nu se ”încadrează în noţiunea de pagubă iminentă care nu s-ar putea repara”.

Practic, prejudiciul a fost prezentat instanței în termeni generali, fără menționarea circumstanțelor concrete din care să rezulte caracterul ireparabil al acestuia. Ca urmare, Bobby Păunescu a hotărât să continue acțiunea și a făcut apel, numai că magistrații CAB au considerat, definitiv, că acest apel este nefondat.

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele