Când se afișează, de fapt, rezultatele la Evaluarea Națională. Notele finale vin mai târziu decât ne așteptam
Ministerul Educației a stabilit măsuri în premieră pentru ca elevii să afle rezultatele la examenul de Evaluare Națională din acest an.
În premieră, fiecare elev care va participa la Evaluarea Națională va primi miercuri, la finalul examenului de matematică, un cod astfel încât să poată vedea notele în mod anomim, arată o notă trimisă de Ministerul Educației către comisiile de examen de la Evaluare Națională 2020.
Elevii vor primi un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de Limba română și de matematică.
Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.
Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice
În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.
Lucrările vor merge, pentru a fi corectate, în alt județ decât județul din care face parte elevul
Potrivit declarației ministrului Educației, specificul acestei sesiuni este că se organizează în două etape, pentru ca absolvenții de clasa a VIII-a să aibă șanse egale pentru a participa la Evaluarea Națională. O altă modificare, spre deosebire de anul trecut, este aceea că lucrările vor merge, pentru a fi corectate, în alt județ decât județul din care face parte elevul, inclusiv pentru municipiul București.
Calendar Evaluare Națională 2020
2 – 5 iunie – înscrierea elevilor
15 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura română
17 iunie – probă scrisă: Matematică
18 iunie – probă scrisă: Limba şi literatura maternă
22 iunie – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
22 iunie (orele 16:00 – 19:00) – Depunerea contestaţiilor
23 iunie (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestaţiilor
23-26 iunie – Soluţionarea contestaţiilor
27 iunie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor
Calendar sesiune specială Evaluare Națională 2020:
22-26 iunie: înscrierea candidaților
29 iunie: Limba și literatura română
30 iunie: Matematică
1 iulie: Limba și literatura maternă
2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.
Absolvenţii clasei a VIII-a susţin miercuri proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2020.
Elevii care au absolvit clasa a VIII-a din România susțin astăzi, 17 iunie, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale, în condiții speciale, în contextul pandemiei de coronavirus.
Peste 170.000 de elevi ar urma să dea proba de Matematică, din cadrul Evaluării Naționale, în condiții speciale, precum măsurarea temperaturii înainte de intrarea în unitățile școlare.
Ce măsuri trebuie să respecte elevii la proba de Matematică a Evaluării Naționale
Măsurile pe care elevii trebuie să le respecte înainte de proba de Matematică sunt cele impuse de autoritățile române în contextul pandemiei de coronavirus și luni, 15 iunie, când a avut loc proba la Limba și literatura română. Astfel, elevilor li se va măsura temperatura înainte de a intra în unitățile școlare în care susțin examenul de capacitate, iar în interior vor purta măști și vor folosi dezinfectant pentru mâini.
Evaluare Națională 2020. Anunțul ministrului Educației privind subiectele la Limba și Literatura Română.
Ministrul Educației a susținut, întrebată fiind cât de dificile sunt anul acesta subiectele față de cele din anii anteriori, că nu poate oferi un răspuns legat de gradul de dificultate. ”
Putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.
Rată de absenteism în prima zi a Evaluării Naţionale sunt din comunităţile cele mai vulnerabile
World Vision arată că școlile cu cea mai mare rată de absenteism în prima zi a Evaluării Naţionale sunt din comunităţile cele mai vulnerabile, cu foarte multe familii sărace, monoparentale sau cu mulți copii, fără locuri de muncă ori care lucrează cu ziua, parte din grupuri marginalizate, cu populaţia majoritară de etnie romă.
Potrivit organizației, în cele mai sărace comunităţi rurale unde World Vision România activează au existat şcoli cu prezenţă chiar şi de 37% la examen, dar şi şcoli cu prezenţă mai ridicată, de 70%.