Atunci când pregătești borcanele cu murături trebuie să iei în considerare cantitățile de sare și apă. Există o greșeală pe care multe gospodine o fac, atunci când pregătesc saramura și, deși poate părea un detaliu minor, contează și volumul pe care îl ocupă legumele în borcane. În acest sens, mai jos se vor regăsi câteva detalii pe care ai putea să le iei în considerare.
O rețetă perfectă de murături trebuie să conțină cantități corespunzătoare de apă, sare grunjoasă, boabe de piper și mărar. Pentru ca întregul conținut să nu se tulbure, iar murăturile să nu își schimbe gustul rapid, este esențial ca proporțiile de apă și sare să fie corecte.
Există o multitudine de trucuri care pot fi folositoare gospodinelor atunci când gătesc. Însă, de data aceasta, pentru ca un preparat să iasă „ca la carte”, trebuie să se utilizeze cantitățile potrivite de condimente. În cazul murăturilor, este foarte ușor să se greșească cantitatea de sare care îi este adăugată la saramură. Pentru un gust potrivit și pentru ca lichidul să nu se tulbure, ar fi ideal să se adauge, la fiecare litru de apă utilizat, câte o lingură de sare grunjoasă neiodată. Acesta este ingredientul principal care va ajuta alimentele să fie conservate natural, la borcan.
Vezi și Din cauza secetei, murăturile au ajuns la cele mai ridicate PREȚURI din istorie
Vezi și Toamna vine cu scumpiri record. Prețul LEGUMELOR va exploda din cauza secetei din această vară
De altfel, trebuie să iei în considerare mărimea legumelor. În funcție de cantiate și dimensiunile legumelor, se mai pot adăuga 1-2 linguri de sare (maximum). Pentru o aromă perfectă și pentru ca legumele să fie conservate natural și sănătos, se mai utilizează: o căpățână de usturoi, o țelină, 3 legături de mărar. Unele gospodine adaugă boabe de piper pentru aromă.
De asemenea, nu uita să depozitezi borcanele cu murături într-un spațiu ferit de căldură excesivă sau de lumină. Se recomandă să fie depozitate la temperaturi între 10 și 15 grade Celsius. În condițiile în care temperaturile sunt mai mari, atunci legumele vor fermenta mai repede. Însă, vor rezista mai puțin, odată ce borcanele vor fi deschise.
Sursă foto: Envato