Prima pagină » Diverse » Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Ceea ce mănânci are legătură cu felul în care te simți, iar ceea ce mănânci se vede chiar și pe trupul tău, în kilogramele în plus ori în paloarea tenului. Mai mult, nutrienții din alimetele pe care le alegi pot influența sănătatea. 

Mihaela Bilic a explicat care este cel mai ieftin pește – poitrivit așadar pentru toate buzunarele – care ar putea aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Medicul nutriționist spune că acest pește este bogat în calciu și nu numai.  Sardinele, căci despre acest tip de pește esre vorba – sunt pline de omega-3, iar prețul este perfect pentru orice buzunar.

“Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc. Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3: scad inflamația, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sângele și susțin cerebrală. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemâna oricui. Nu e nevoie ca peștele sa fie proaspăt, varianta congelată sau in conserva e la fel de sănătoasă”, notează Mihaela Bilic, pe Facebook.

Mihaela Bilic a mai explicat care sunt beneficiile pe care sardinele le au asupra organismului.

„Vreau să laud în mod special sardina, un peste mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari. Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelență de calciu.

Acest calciu are o bio-eficientă ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism. Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai “primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii”, a mai explicat nutriționistul.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele