Prima pagină » Diverse » Care sunt cele mai spectaculoase PLAJE SĂLBATICE din România / „Paradisul” aflat la doar 70 km de București

Care sunt cele mai spectaculoase PLAJE SĂLBATICE din România / „Paradisul” aflat la doar 70 km de București

Care sunt cele mai spectaculoase PLAJE SĂLBATICE din România / „Paradisul” aflat la doar 70 km de București

Sezonul de vară bate la ușă, temperaturile au început să crească, iar românii se pregătesc să dea târcoale stațiunilor de la mare.

Dacă Mamaia rămâne cea mai căutată stațiune și în acest an, trebuie știut că pe litoral avem și alte plaje la fel de frumoase, dacă nu chiar și mai și!

Dar există și plaje care n-au legătură cu Marea Neagră, ceea ce face și mai interesantă descoperirea lor.

Plaja sălbatică de la Corbu

Poate cea mai cunoscută plajă sălbatică din România este Corbu. La mare căutare, plaja Corbu înseamnă o oază de liniște, cu peisaje care îți taie răsuflarea.

Nu departe de Constanța găsești o zonă în care natura pare neatinsă de oameni.

Corbu te așteaptă cu o plajă în care nisipul alb este, pe alocuri, „sfârtecat” de mici brazde de iarbă. Întreg tabloul idilic vine completat de o mare liniștită, de un albastru puternic.

Plaja sălbatică de la Corbu nu e pentru toți. Aici vin în special pasionații de sporturi nautice, dar și cei care adoră viața marină și caută să descopere în apele limpezi pești în culori vii.

Plaja sălbatică de la Tuzla

Pe drumul de la Constanța spre Mangalia, cam la jumătatea distanței, se ascunde departe de privirile indiscrete un loc sălbatic, plaja de la Tuzla.

Iubitorii de mare găsesc aici liniştea care nu există în stațiuni, multă căldură și o apă limpede.

Zona plajei de la Tuzla nu colcăie de turiști, dar chiar și așa oferă refugiul de care ai nevoie: nisip fin și o mare de culoare verde-albastră, plus linişte absolută. Mare grijă, însă, căci aici marea este adâncă de cum intri în apă, iar salvamari nu există.

La Tuzla, turiștii pot vizi și cel mai vechi far de pe litoralul românesc, construit în anul 1900.

Plaja sălbatică de la Periboina

Tot în județul Constanța, cam la 30 de km de municipiul de reședință găsim plaja sălbatică de la Periboina, situată la intersecția dintre apele lacului Sinoe și Marea Neagră.

Acest loc este foarte rar vizitat de turiști, dar tocmai absența omului poate că a contribuit la păstrarea unei frumuseți autentice.

Drumul către plaja de la Periboina trece pe lângă plaja de la Vadu și prin Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării Grindu Chituc. Pentru cunoscători, Grindul Chituc, lung de peste 30 de kilometri, este locul ideal pentru aventură în natură.

Plaja sălbatică de la Șuncuiuș

Lăsând deoparte Marea Neagră, o altă plajă specială descoperim la Șuncuiuș, la 60 de kilometri de Oradea. Plaja de la poalele munților Pădurea Craiului este pe defileul Crișului Repede.

Peisajele de aici pot concura lejer cu cele din Thailanda, iar prețurile sunt accesibile oricărui buzunar. De exemplu, cazarea nu depășește 200 de lei.

În plus, pentru cei care se plictisesc de plajă, traseele montane oferite de Munții Pădurea Craiului reprezintă o alternativă excelentă.

Plaja sălbatică de la Gostinu

Am lăsat la final plaja sălbatică de la Gostinu, locul aflat la doar 70 de kilometri de București. I se mai spune și „marea fără valuri”.

După nume, poate fi găsită foarte ușor, căci orice GPS te duce în localitatea cu același nume, Gostinu, situată pe malul Dunării.

Plaja de aici are un nisip fin, iar intrarea în apă este domoală. Zona se umple de turiști vara, dar și de mulți pescari amatori.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele