Prima pagină » Diverse » Care sunt plantele exotice OTRĂVITOARE, nerecomandate familiilor cu copii sau cu animale de companie

Care sunt plantele exotice OTRĂVITOARE, nerecomandate familiilor cu copii sau cu animale de companie

Care sunt plantele exotice OTRĂVITOARE, nerecomandate familiilor cu copii sau cu animale de companie
FOTO: Caracter ilustrativ - Shutterstock

Casa în care trăiam în copilărie, plină de multe lucruri mici, plante, multă mobilă și acele cămări pline care se prelevau peste noi atunci când deschideam ușile ne dădea o stare de oboseală inexplicabilă. Aceasta și pentru că, în realitate, multe dintre aceste plante de apartament sunt toxice.

Codruţa Petre, master florist, dezvăluie care sunt beneficiile planetelor ornamentale, din casele noastre: emană oxigen din abundenţă şi ne împrospătează aerul pe care îl respirăm pe tot parcursul zilei.

„Plantele exotice pot oferi un spectacol atât prin florile pe care le fac acestea cât şi prin coloritul frunzelor. Pentru cele de interior e recomandat să optăm pentru cele cu floare cum ar fi orhideele, iasomiile de Madagascar, azaleea. Când vorbim despre plantele ornamentale care pot fi scoase şi la exterior recomand toate gamele şi varietăţile de ficus, varietăţi de anturium, palmier”, spune Codruța Petre pentru observatornews.ro.

Sunt plante care nu necesită o îngrijire foarte atentă. Multe rezistă chiar dacă sunt udate o dată la două săptămâni, explică masterul florist.

„Introducem degetul în substrat la o adâncime de 3 centimetri şi dacă substratul este uscat atunci adăugăm apă Excesul de apă la rădăcină poate să fie mai dăunător decât lipsa apei”, spune ea.

Cele mai periculoase două plante de ţinut în casă

Mare atenţie însă la ce soiuri alegem. 10% dintre plantele exotice sunt otrăvitoare şi nu sunt recomandate familiilor cu copii sau cu animale de companie, cele mai periculoase fiind Diffembachia şi Leandrul. S-a convins de asta şi Florin Ristei, când pisica i-a murit inexplicabil.

Florin Ristei, artist, spune că „nici nu mi-am dat seama că e de la aia du-te repede cu Bozo la doctor, când am mers era deja târziu. Şi mă întreabă doctorul ai plante în casă? Şi atunci am făcut legătura”.

„Printr-un consum mai mare aş spune prin contactul direct la nivelul pielii acestea prin seva lor pot produce anumite iritaţii sau mâncărimi, iar prin consum pot să producă anumite inflamaţii la nivelul căilor respiratorii.

Specialiştii recomandă o documentare atentă înaite să cumpăraţi plante de apartament, pentru că nu de puţine ori, informaţiile despre toxicitate lipsesc de pe etichete, explică și Codruța Petre.