Pentru români, schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă creează o problemă, deoarece nu au unde să-și țină cauciucurile. Le ajută hotelurile să depoziteze anvelopele, iar nivelul de ocupare în unele dintre aceste locații a ajuns la 80%.
După primele ninsori, românii au ajuns la vulcanizări, unde s-au format cozi mari. Expertii îi sfătuiesc pe șoferi să aibă anvelope de înaltă calitate, care să nu fie vechi sau tocite; de asemenea, nu este recomandat ca șoferii să își schimbe singuri cauciucurile, deoarece acest lucru îi poate ajuta să se echilibreze, potrivit observatornews. A început se aglomereze de când a început frigul.
Proprietarul vulcanizării, Ștefan Oncea, afirmă: „Un client trebuie să știe că trebuie să aibă o anvelopă bună, să nu fie veche sau crăpată și în momentul în care montăm cauciucul să fie atent și la valvă și să le echilibreze, să nu le mai schimbe în fața blocurilor”.
Când temperatura este sub 7 grade Celsius, este momentul ideal pentru a trece de la anvelopele de vară la cele de iarnă.
Înlocuirea cauciurilor costă între 150 și 300 de lei, dar persoanele din România fără spațiu de depozitare se confruntă cu o problemă semnificativă. Hotelurile care oferă depozite pentru anvelope sunt de ajutor.
Clientul trebuie să știe că le inspectăm înainte de depozitare, le inspectăm, măsurăm adâncimea, ne uităm dacă au defecțiuni, le identificăm după marcă și profil. Tot procesul costă 20 de lei pe lună și 4 anvelope costă 20 de lei pe lună. Administratorul Adriana Bracu a declarat că disponibile sunt doar locuri pentru decembrie.
Acest hotel de cauciucuri are o capacitate de 15.000 de roți. Fiecare cauciuc este examinat și măsurat cu atenție, iar apoi este identificat fie printr-un angajat, fie printr-un cod QR.
Atunci când carosabilul este acoperit de gheață sau polei, șoferii trebuie să folosească anvelope de iarnă. Utilizarea anvelopelor de vară poate duce la amenzi de până la 2.900 de lei.