Prima pagină » Diverse » Cât costă o ciorbă la restaurantele din Bucureşti/PREȚURILE au luat-o razna în 2024

Cât costă o ciorbă la restaurantele din Bucureşti/PREȚURILE au luat-o razna în 2024

Cât costă o ciorbă la restaurantele din Bucureşti/PREȚURILE au luat-o razna în 2024

Prețurile au luat-o razna în 2024, iar o ciorbă a ajuns să coste, în restaurantele din București, chiar dublu decât în urmă cu câțiva ani. Acest preparat simplu este unul dintre preferatele românilor, dar în curând puțini își vor mai permite să comande o ciorbă.

Mulți clienți sunt șocați când deschid meniurile și văd cât a ajuns să coste, în 2024, o ciorbă în restaurantele din București.

Prețurile au luat-o razna. Cât costă o ciorbă

În perioada pandemiei, când s-au impus restricții pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au ajutat masiv industria HoReCa, tocmai pentru a face față dificultăților financiare.

Dar, chiar și așa, cifrele raportate au arătat impactul negativ avut de Covid-19: încasări cu 40% mai mici în 2020 față de anul precedent, 2019.

După ce OMS a declarat finalul pandemiei și toate restricțiile au fost ridicate, românilor le-a revenit pofta de ieșit în oraș, la restaurante, baruri și terase.

Patronii localurilor nu puteau scăpa prilejul de a profita de creșterea numărului de clienți, astfel că prețurile din meniurile restaurantelor au bubuit. Iar trendul se menține și-n 2024, cu creșteri de prețuri uriașe.

Diferentele sunt mari și se văd chiar și în cazul unui preparat îndrăgit de toți românii, ciorba.

Au dispărut zilele când la cantină se putea comanda o ciorbă cu mai puțin de 10 lei. La fel, sunt amintire și prețurile de 15-17 lei practicate la restaurante.

Acum, în 2024, prețul s-a dublat, iar o ciorbă de perișoare, poate cea mai populară de la noi din țară, a ajuns să coste 30 de lei!

Altele, chiar și mai mult.

Antena 1 arată că „există restaurante în București unde o ciorbă de văcuță costă 33 de lei sau o ciorbă de perișoare care a ajuns să coste 30 de lei.

Ciorbă nu este singurul preparat care e mai scump pentru că și la celelalte preparate regăsim creșteri destul de mari de prețuri, prețuri chiar duble.

Managerii de restaurante spun că, în primul rând, a crescut prețul pentru materia prima pe care o folosesc pentru prepararea acestor produse. De asemenea, au prețuri din ce în ce mai mari la utilități și, în plus, au fost nevoiți să mărească salariile angajaților.

Cu toate acestea, clienții merg în continuare în număr mare la restaurante”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele