Prima pagină » Diverse » Cât de RENTABILE sunt, de fapt, investițiile în panouri fotovoltaice. Ce spun experții

Cât de RENTABILE sunt, de fapt, investițiile în panouri fotovoltaice. Ce spun experții

Cât de RENTABILE sunt, de fapt, investițiile în panouri fotovoltaice. Ce spun experții
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Experții dezvăluie cât de profitabile sunt investițiile în panouri fotovoltaice. Aceștia afirmă că stocarea energiei în baterii este o tendință viitoare.

Deși sectorul prezintă încă provocări, acest lucru nu înseamnă că nu este profitabil să investești în fotovoltaice. În prezent, o fabrică din țară își propune să crească producția până în 2025, spune Mihai Nicuț, care a fondat portalul e-nergia.ro.
Acest lucru demonstrează că, în special pentru fermieri, domeniul este unul rentabil pentru cei care doresc să facă bani. Aceștia au capacitatea de a profita de avantajele pe care le primesc, în special în ceea ce privește costurile.

Adevărul despre profitabilitatea panourilor fotovoltaice

Într-adevăr, creșterea prețurilor la energie electrică îi îndeamnă pe mulți utilizatori să folosească panouri fotovoltaice de acest tip. Conform jurnalistului Mihai Nicuț, acestea sunt achiziții avantajoase pentru cei care doresc să le folosească personal. Investiția e rentabilă dacă un proprietar de teren sau o persoană din industria alimentară dorește să facă o investiție în energie fotovoltaică pentru a deveni prosumator și pentru a-și asigura propriul consum.

Conform agrointel.ro, aceasta rămâne o posibilitate și va fi din ce în ce mai profitabilă, deoarece prețurile energiei electrice vor crește, reducând astfel o parte din input. Mihai Nicuț crede că investitorii în panouri fotovoltaice nu vor putea vinde energia lor pe piața din România. Jurnalistul crede că această rețea poate furniza o sursă suplimentară de energie electrică națiunii noastre.

Din păcate, acest lucru va duce la scăderea prețurilor în mod automat. Radiația solară maximă va produce multă energie electrică, în special în perioadele de vârf ale anului. În consecință, există o probabilitate mare ca prețurile să fie negative.
Cu toate acestea, expertul afirmă că aceasta este o investiție care va aduce beneficii multor oameni. Cei din România care intenționează să urmeze această cale vor trebui să obțină toate autorizațiile și permisele necesare pentru a instala panouri fotovoltaice, ceea ce poate dura între două și trei ani.

Cu toate acestea, există o alternativă – stocarea. Deja există un plan pentru prosumatori. Într-adevăr, acestea sunt instalații de stocare foarte mici. Soluția se dovedește din ce în ce mai fezabilă. Deși tehnologia panourilor și a invertoarelor este în mare parte chinezească, Mihai Nicuț a spus că este o veste bună că bateriile au început să fie produse în țară.